Fernandes goudhaantje Besiktas, Burak redt punt voor Trabzonspor

Bart Kruyt19 feb 2012, 18:52
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2012, 18:52

Besiktas is zondag twee punten uitgelopen op Trabzonspor. De nummer drie van de Süper Lig won in eigen huis met 3-2 van Genclerbirligi en profiteerde daarmee van het puntenverlies dat Trabzonspor eerder op de dag leed. De tegenstander van PSV in de Europa League leek op bezoek bij Kayserispor zelfs onderuit te gaan, maar een treffer van Burak Yilmaz in de absolute slotfase zorgde voor een puntendeling: 3-3. Trabzonspor heeft nu drie punten minder dan Besiktas.

Besiktas - Genclerbirligi 3-2
Besiktas gaat volgende week op bezoek bij koploper Galatasaray en heeft dankzij de overwinning van zondag elf punten minder dan de lijstaanvoerder van de Süper Lig. De ploeg had het echter niet gemakkelijk tegen Genclerbirligi en kwam na ruim twintig minuten spelen ook op achterstand door een treffer van Herve Tum. Besiktas slaagde er voor rust niet in om iets terug te doen, maar keerde in de tweede helft de rollen om via goals van Ricardo Quaresma en Hugo Almeida.

De toeschouwers in het Inönü Stadi hoopten dat Besiktas nu kon uitlopen naar een eenvoudige overwinning, maar dat lukte niet. Genclerbirligi kwam zelfs weer op gelijke hoogte dankzij Randall Azofeifa, zodat de thuisploeg opnieuw moest beginnen. Lang stond de gelijke stand echter niet op het scorebord, want twee minuten na de goal van Azofeifa maakte Manuel Fernandes het winnende doelpunt namens Besiktas.

Kayserispor - Trabzonspor 3-3
Trabzonspor mocht niet mopperen over het gelijkspel bij Kayserispor. De ploeg van Senol Günes was zeker in de eerste helft niet goed en kwam al na twee minuten op achterstand via Emir Kujovic, waarna Eren Gungor een halfuur later ook de 2-0 op het scorebord bracht. Trabzonspor kon pas in de tweede helft wat terugdoen en kwam een halfuur voor tijd terug in de wedstrijd dankzij Volkan Sen.

Lang keken de bezoekers echter niet tegen de minimale achterstand aan. Slechts een minuut na de aansluitingstreffer maakte Kujovic zijn tweede van de middag en kon Trabzonspor dus weer opnieuw beginnen. Topscorer Burak maakte het weer spannend met een benutte vrije trap en redde in de slotfase een punt, door de 3-3 binnen te koppen. De spits staat nu op 29 doelpunten in de Turkse competitie.