voetbalzone

Fernández hult zich nog in nevelen over 'interessant' Japans voorstel

Daniel Cabot Kerkdijk13 aug 2010, 23:40
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2010, 23:40
Advertentie

Niet Marco van Basten, maar de Spanjaard Victor Fernández lijkt de beste papieren te hebben om als bondscoach van Japan aan de slag te gaan. De oefenmeester heeft vrijdag tegenover het Japanse Sports Nippon laten weten dat de bond hem een ‘interessant’ voorstel heeft gedaan. Fernández liet echter niet doorschemeren of hij al dan niet op het aanbod in zal gaan.

Waar in een eerder stadium de naam van Van Basten nog de ronde deed in de Japanse media, lijkt nu Fernández de meest waarschijnlijk opvolger van de na het WK in Zuid-Afrika afgetreden Takeshi Okada. Hij leverde een puike prestatie af door de ploeg deze zomer naar de achtste finale van het mondiale eindtoernooi te leidden. Fernández heeft in het verleden onder meer aan het roer gestaan bij FC Porto, waarmee hij in 2004 als opvolger van José Mourinho in dienst trad.

Fernández won enige tijd daarvoor in 1995 met Real Zaragoza de voormalige Europa Cup II en was voor het laatst werkzaam bij Real Betis uit de Segunda División. Overigens zal de Japanse bond wel flink de portemonnee voor Fernández moeten trekken. Volgens Japanse media zou hij naar verluidt een jaarsalaris van 2,6 miljoen euro vragen voor zijn werkzaamheden bij de Japanse nationale ploeg, iets dat boven het gemiddelde bedrag dat voor een bondscoach aldaar zou liggen.

Bezig met laden …