voetbalzone

'Fernando was hier met Stevie de ster, bij Chelsea is dat niet het geval'

Erik van Dam05 mei 2012, 01:00
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2012, 01:00
Advertentie
/

José Reina moet zaterdag Fernando Torres van scoren afhouden in de FA Cup-finale. Liverpool en Chelsea vechten op Wembley de strijd om de belangrijkste beker van het land uit en voor Torres is dat een nieuwe kans zijn oude club pijn te doen. Sinds hij in januari 2011 de veelbesproken overstap maakte van the Reds naar the Blues, lukte het hem in twee competitiewedstrijden tegen zijn oude club nog niet tot scoren te komen.

Menig Liverpool-fan kotste Torres uit na zijn transfer, maar Reina niet. Hij bleef goede vrienden met zijn landgenoot en denkt te weten waarom el Niño lange tijd niet uit de verf kwam in Londen. “Ik denk dat Chelsea als club het niet voor hem deed. We weten allemaal hoe goed hij bij ons was, maar hij veranderde van club, stad, teamgenoten en spelopvatting. Dat is a hell of a change”, zegt de 29-jarige Reina in een interview met The Guardian.

/

“Torres moest daaraan wennen, maar ook blijven scoren en de verwachtingen zijn nu eenmaal hoog als een club zoveel voor je betaalt. De druk was dus hoog, maar ik denk dat het niet alleen aan Fernando heeft gelegen. Hier, bij Liverpool, bouwden we een elftal rondom hem. Fernando was hier samen met Stevie Gerrard de ster, niemand vond het erg dat toe te geven. Fernando verdiende dat en had er ook recht op. Ik denk niet dat dat bij Chelsea ook het geval was”, aldus de Spaanse doelverdediger.

“Fernando heeft altijd het best gepresteerd, wanneer hij de levensader van een elftal was”, merkt Reina op. “Ik zeg niet dat Chelsea dat ook moet doen, want Fernando kan bij iedere club presteren, maar als je je in zo'n situatie bevindt is het nu eenmaal makkelijker. Het verschil tussen hem en mij is dat ik constant het vertrouwen van de club heb gekregen. Bij Chelsea was dat niet zo voor Fernando, denk ik. Het is makkelijker je fouten te vergeten als je het vertrouwen van een trainer en je teamgenoten hebt. Ik denk dat Torres dat niet zo ervaarde, zeker niet met André Villas-Boas.”

Bezig met laden …