Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord-aanwinst baart opzien: ‘Hij heeft een fysiek, pfff...’

Laatste update:

Feyenoord gaat veel plezier beleven aan Ayase Ueda, zo is de voorspelling van Teun Wilke Braams. Het 21-jarige voormalige jeugdproduct van sc Heerenveen trainde vorig jaar samen met de Japanse aanwinst en voorziet een mooie toekomst in De Kuip. "Ayase kan verschillende posities invullen, die wil je samen met Santiago Giménez zien."

Waar Ueda in eerste instantie lijkt gehaald voor de reservebank, meent Braams dat er wellicht een basisplaats in het verschiet ligt. "Ik denk niet dat ze hem voor de bank hebben gehaald", vertelt Braams tegen De Telegraaf. "Vorig seizoen speelden wij een soort 5-2-3, met twee nummers 10. Op die posities speelde Ayase ook vaak en daar voelt hij zich ook heel comfortabel, dus hij zou ook uitstekend samen kunnen fungeren met Giménez. Dat zie ik zeker zitten, die twee wil je samen op het veld hebben."

Braams is onder de indruk van de fysieke gesteldheid van Ueda. "Ik weet niet of we ook zo hoog zijn geëindigd, maar Cercle staat volgens mij in de top 5 van Europa als je kijkt naar zogeheten physical output. Dan heb je het over het fysieke vermogen van een elftal, zoals sprints en afstanden maken", aldus de Mexicaan met Nederlandse roots. "En Ayase zelf heeft een fysiek, pfff... Hoe hij kan springen: hij komt echt heel hoog. Hij heeft enorme kracht en potentie in zijn benen, kan ook heel snel wegsprinten."

Een andere kwaliteit van Ueda is zijn kalmte voor de goal. "Hij heeft het vermogen om ook in de drukte met weinig handelingen, heel snel tot een schot te komen en maakt het dan ook goed af. Hij is een heel aardige gast en in het begin sprak hij bijna nog geen Engels, maar hij was altijd aan het glimlachen. Of hij wat meer branie kreeg na al zijn goals? Nee, hoor. Hij is altijd wel hetzelfde gebleven. Een heel rustig en vriendelijke jongen, die zeker niet naast zijn schoenen zal lopen. Of Ueda De Kuip aankan? Oh, zeker weten."

Verwacht jij Ayase Ueda in de basis bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Wellicht een leuk duo maar ik denk toch dat ze de japanner hebben gehaald met het oog op een vertrek van Giménez.

8 augustus 2023 om 09:19

Gimenez heeft net bijgetekend. Zou niet weten waarom hij nu zou gaan.

8 augustus 2023 om 09:29

Niet nu, maar voor volgend jaar. Dan kan Ueda mooi wennen aan de speelstijl en cultuur. Santi kan lang niet altijd 90 minuten spelen, dat hebben we vorig jaar gezien.

8 augustus 2023 om 09:36

Thom

"niet nu, maar voor volgend jaar."

Nee paar dagen geleden had Gimenez bij getekend. Stond denk ik 4 a 5 dagen geleden op VZ.

8 augustus 2023 om 09:39

Santi kan meer dan prima 90 minuten spelen. Sinds hij een basisplaats heeft verdient, speelde hij 12 van de 17 wedstrijden 90 minuten. Danilo speelde 34 wedstrijden maar meestal kwam hij erin voor Szymanski. In eigenlijk al de gevallen dat hij gewisseld werd, stond Feyenoord al (vaak ruim) op voorsprong.

8 augustus 2023 om 10:32

Natuurlijk hebben ze Ueda gehaald met het oog op een eventueel vertrek van Santi. We hebben een goeie 2e spits nodig, maar daar geeft Feyenoord echt geen 10mln aan uit.

Komend seizoen moet Santi imponeren, zal Ueda het moeten doen met een plekje als 2e spits...kan ala Danillo vast ook invallen als soort schaduw spits op 10 of Santi vervangen als spits. Als Santi dan volgende zomer verkocht wordt, is zijn opvolger al in huis, kent hij de club, zijn medespelers, de coach en de werkwijze.

Hopen dat het allemaal zo goed uitpakt als velen denken.

8 augustus 2023 om 11:52

Nuanceman: O ja, van wie heb je die informatie? Het zou heel gek zijn als je een speler haalt, die een hoog rendement heeft, als het gaat om het maken van doelpunten, het geven van assists en het zetten van druk op de tegenstander, als je als club bij het vertrek van Kokcu en Zymanski, zoveel doelpunten hebt ingeleverd. Volgens mij kunnen Ueda en Giminez ook prima naast elkaar spelen in een 4-4-2 systeem. Dan zet je Stengs met Wiefer of Zerouki op het middenveld, met daarnaast Ivanusec en Paixao. Daar achter het welbekende verdedigingsblok, voorzover die blijft staan.

9 augustus 2023 om 17:51

@universum ik lees dat Geminez vaak in verband wordt gebracht met andere clubs, En zelf schat ik in dat als het grote geld gaat schuiven (neymar, Mbappe wellicht, Kane etc) dat hij dan ook weer in beeld gaat komen.

Gewelidig instelling en mentaliteit die Japanners. Bescheiden, vriendelijk en een enorme drive! Deze jongen gaat er voor ons een hoop doelpunten inknallen. Knap gescout Feyenoord!

8 augustus 2023 om 08:15

Die jongen heeft er toch 20 gemaakt in België? Als we dat al knap scouten gaan vinden? Gewoon een uitstekende aankoop!

8 augustus 2023 om 08:18

Haha het is natuurlijk niet dat alle Japanners precies zo zijn he! Er zit echt nog wel verschil tussen personen.

8 augustus 2023 om 08:29

Prem, je hebt helemaal gelijk jongen. Maar ik ben op dit moment al een maand in Japan en heb werkelijk nog nooit een plek gezien waar mensen zo respectvol, bescheiden, vriendelijk en schoon zijn.

8 augustus 2023 om 08:52

@bobson! Zeker, ik ben zelf ook in Japan geweest. Een schitterende cultuur!
En iedereen is anders.

8 augustus 2023 om 10:01

Ik ben niet anders!

8 augustus 2023 om 10:20

Zo heb ik bij groningen ook een groot verschil gemerkt tussen itakura en doan. Itakura is zoals de Japanner hierboven beschreven wordt en doan een arrogant mannetje

8 augustus 2023 om 09:01

En toch is het maar af te wachten of hij er ook daadwerkelijk zoveel in gaat knallen.. die garantie heb je niet ook niet na 20 goals in Belgie..

8 augustus 2023 om 10:19

Beetje stereotyperend wat je hier doet hoor. Wat zou je gezegd hebben als Feyenoord Tanane gehaald had?

8 augustus 2023 om 13:44

Waarschijnlijk niks over Japanners

Is er een afkoopsom afgesproken in het nieuwe contract voor santi? Je zou bijna denken dat door de club en spelers geplanned is dat gimenez verlengd, volgend jaar voor een mooi bedrag weg man en dat ueda het dan overneemt.

8 augustus 2023 om 08:52

Waarschijnlijk is daar wel over gesproken, maar meestal zijn dat mondelinge afspraken. "Je blijft nog een jaar tegen een hoger salaris en dan werken we mee als...". Dat gebeurt vrij vaak.

8 augustus 2023 om 08:54

Dat is in ieder geval niet naar buiten gecommuniceerd, dus dat blijft gissen. Mocht er wel een clausule in staan dan heeft Te Kloese er ongetwijfeld voor gezorgd dat deze hoog genoeg is. Te Kloese weet dondersgoed dat als Gimenez er in de Champions League straks 2 of 3 in schiet hij weer 20 miljoen meer waard wordt.

Verder denk ik dat je voorspelling juist is. Goed gehandeld van Feyenoord en het begint zowaar een keer op beleid te lijken in Rotterdam-Zuid!

8 augustus 2023 om 10:22

Als Gimenez er twee inschiet tegen een Kopenhagen of een soortgelijke club is hij echt geen 20 miljoen extra waard. Dat gebeurt misschien als hij er 5 maakt in de campagne met oa doelpunten tegen de absolute topclubs.

8 augustus 2023 om 10:35

Oh nou krijgen we dat weer: eerst is het dat spelers meer geld waard worden door CL ervaring en scoren in de CL,maar nu geldt dat alleen als ze tegen absolute topclubs scoren.

8 augustus 2023 om 14:51

om 20 miljoen extra waard te worden wel ja.

8 augustus 2023 om 09:38

Kan Feyenoord niet beter resterende transferrechten afkopen bij zijn oude club? Die zijn ook nog voor een deel eigenaar. Als er veel vertrouwen is in deze speler en verwachting rond 40 miljoen kan opleveren, zou het misschien rendabel zijn om nu 100% eigenaar te zijn.

8 augustus 2023 om 10:35

Hebben ze volgens mij al gedaan toch?
Of zitten we "nog" maar op 90%?

8 augustus 2023 om 10:58

90% meldde DTK vorige week nog.

Leuk om wat meer achtergrondinformatie te lezen over onze nieuwe aanwinst. Wel vraag ik me af in hoeverre we dit soort interviews serieus moeten nemen. Teun Wilke Braams heeft vorig seizoen een aantal keer meegetraind met het eerste van Cercle, maar zat op handjevol wedstrijden na nooit bij de selectie. Ik vraag me dus af in hoeverre hij het niveau van Cercle Brugge en Ueda kan vergelijken met Feyenoord.

9 augustus 2023 om 13:24

Hij zal er in ieder geval meer van weten van veel van die analisten op tv.
Aan de andere kant zijn (oud)-teamgenoten vaak erg positief over elkaar tenzij ze een hekel aan elkaar hebben.

Tsja, als Teun Wilke Braams het zegt, dan zal het inderdaad wel een geweldenaar zijn

8 augustus 2023 om 11:02

Hij heeft nergens gezegd dat het een geweldenaar gaat worden voor Feyenoord.
Hij denkt wel dat Ueda gaat slagen en was in zijn gezamenlijke speeltijd wel onder de indruk van zijn fysiek(door zijn niet al te grote postuur/lengte).

Gewoon wat extra info over hem al zegt dit natuurlijk niet veel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren