voetbalzone

‘Feyenoord, Ajax en AZ niet verheugd met Frank Paauw als bondsvoorzitter KNVB’

Jan Hoeksema27 mei 2024, 23:54
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:37
Advertentie

De clubleiding van zowel Feyenoord, als Ajax, als AZ zal vermoedelijk niet blij zijn met de aanstelling van Frank Paauw als bondsvoorzitter van de KNVB. Chris Woerts onthult namelijk dat die drie clubs niet op de politiefunctionaris stemden, maar op Hans Nijland. Daar hadden die clubs een heldere reden voor.

"Opvallend: onder andere Ajax, Feyenoord en AZ stemmen niet op Frank Paauw, maar geven de voorkeur aan Hans Nijland", schrijft Woerts op X. "Topclubs hebben liever iemand met ervaring in het betaald voetbal en geen 'rookie'."

De drie clubs gaven dus de voorkeur aan de voormalig algemeen directeur van FC Groningen en kregen, dankzij de stemmen van de vertegenwoordigers van de andere Nederlandse stemgerechtigde teams, niet hun zin.

Vroeg op de maandagavond maakte de KNVB bekend dat Paauw de nieuwe bondsvoorzitter zou worden. De hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie kreeg de meeste stemmen: 31 van de 60. Hij bleef daarmee Nijland (20 stemmen) en Jeanet van der Laan (7 stemmen) ruimschoots voor. 2 stemmen waren ongeldig.

Paauw wordt daarmee de opvolger van Just Spee, die de functie niet langer wil bekleden vanwege zijn mindere gezondheid. Spee was van 2019 tot 2024 voorzitter van de Nederlandse voetbalbond.

De bondsvoorzitter is de voorzitter van de vereniging KNVB. Samen met de directeur-bestuurder betaald voetbal (Marianne van Leeuwen) en de directeur-bestuurder amateurvoetbal (Jan Dirk van der Zee) vormt de bondsvoorzitter het bondsbestuur, dat verantwoording aflegt aan de bondsvergadering.

Het bondsbestuur vertegenwoordigt de KNVB, waarbij de bondsvoorzitter dit vooral doet bij jubilea en internationaal. De bondsvoorzitter is tevens de voorzitter van de bondsvergadering, waarin onderwerpen worden besproken die het amateurvoetbal en betaald voetbal overstijgen en in gezamenlijkheid kunnen worden behandeld.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …