voetbalzone

Feyenoord begint aan het nieuwe seizoen: Slot maakt eerste opstelling bekend

Wessel Antes08 jul 2023, 12:18
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2023, 12:18
Advertentie

Feyenoord speelt zaterdagmiddag om 13.00 uur de eerste wedstrijd van het seizoen 2023/24. Op het sportcomplex van VV Smitshoek in Barendrecht treedt de regerend landskampioen aan in een oefenduel met promovendus PEC Zwolle. Trainer Arne Slot kiest in zijn basiself voor nieuweling Thomas van den Belt, die deze zomer werd overgenomen van de Zwollenaren. Kersverse huurling Yankuba Minteh moet genoegen nemen met een plek op de bank, terwijl miljoenenaankoop Ramiz Zerrouki nog altijd vakantie heeft.

Feyenoord speelt deze voorbereiding drie oefenduels op Sportpark Smitshoek, daar de Rotterdammers op Sportcomplex Varkenoord bezig zijn met werkzaamheden. De oefenduels met de Belgische topclubs Club Brugge en Union Sint-Gillis zullen komende week ook nog in Barendrecht worden afgewerkt. In de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen staat Timon Wellenreuther onder de lat. De defensie wordt gevormd door Marcus Pedersen, Neraysho Kasanwirjo, Ramon Hendriks en Mike Kleijn.

Op het middenveld kiest Slot voor Van den Belt, Ezequiel Bullaude en Antoni Milambo. Voor Zwollenaar Van den Belt staat er een bijzondere wedstrijd te wachten: de controleur maakt tegen zijn voormalige werkgever zijn officieuze debuut. In de voorhoede spelen Javairô Dilrosun, Danilo en Igor Paixão. Mogelijk maakt ook Minteh in de tweede helft zijn officieuze debuut, daar de Newcastle United-huurling in Barendrecht op de bank zit. De wedstrijd is live te volgen via het YouTube-kanaal van Feyenoord.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther, Pedersen, Kasanwirjo, Hendriks, Kleijn; Van den Belt, Bullaude, Milambo; Dilrosun, Danilo, Paixão.

Opstelling PEC Zwolle: Vermeer; Chirino, Van Polen, Kersten, Van der Haar; Fichtinger, Caschili, Van den Berg; Reijnders, Thy, Huiberts.

Bezig met laden …