voetbalzone

‘Feyenoord bereikt persoonlijk akkoord met toptarget Luka Ivanusec’

Jonathan van Haaster13 aug 2023, 23:15
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:28
Advertentie

Feyenoord heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Luka Ivanusec, zo weet 1908.nl te melden. De Rotterdammers kwamen eerder al tot een principeakkoord met Dinamo Zagreb, waar de vleugelspeler nu nog tot medio 2026 vastligt. Een transfer naar De Kuip lijkt nu een kwestie van tijd.

1908.nl meldt dat Ivanusec, ijs en weder dienende, tot medio 2028 zal tekenen bij de regerend landskampioen van Nederland. Voor het zover is doet hij nog wel mee met Dinamo in het tweeluik met AEK Athene in de derde voorronde van de Champions League. Het heenduel daarvan werd onlangs uitgesteld na hevige rellen in de Griekse hoofdstad, waarbij ook een dode viel. De wedstrijden worden nu dinsdag en zaterdag afgewerkt. Feyenoord verwacht dat het nog een week zal duren voordat de Kroaat medisch gekeurd kan worden. Mogelijk zit Ivanusec tijdens het duel van Feyenoord met Sparta Rotterdam komende zondag al op de tribunes van Het Kasteel.

Ivanusec was de afgelopen weken in topvorm bij Dinamo Zagreb, dat over twee duels met 6-0 wist te winnen van FC Astana in de tweede voorronde van de Champions League. In de afgelopen wedstrijden werd hij al een aantal keer gespaard door trainer Igor Biscan, die afgelopen weekend al aangaf dat de club Ivanusec ‘gaat missen’. Volgens de laatste berichtgeving uit Kroatië gaat Feyenoord een bedrag van 8 tot 10 miljoen euro betalen voor de diensten van Ivanusec, die zelf al langere tijd in Rotterdam wil tekenen.

Ivanusec, die volgens Transfermarkt zo’n 12 miljoen euro waard is, speelt sinds de zomer van 2019 voor Dinamo Zagreb, dat hem destijds voor 3 miljoen euro overnam van NK Lokomotiva. In Zagreb ligt Feyenoords aanstaande buitenspeler momenteel nog tot medio 2026 vast, maar zijn contract gaat hij dus niet uitdienen. In 170 officiële wedstrijden voor de Kroatische topclub was Ivanusec goed voor 36 doelpunten en 19 assists. Trainer Arne Slot zal nog even geduld moeten hebben, maar kan zijn nieuwe sterspeler op korte termijn verwelkomen in De Kuip.

Bezig met laden …