voetbalzone

Feyenoord bereikt razendsnel akkoord met beoogde opvolger Danilo

Tom Rofekamp28 jul 2023, 15:25
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:20
Advertentie

Feyenoord heeft een principe-akkoord bereikt met Ayase Ueda over een meerjarig contract. Dat meldt clubwatcher 1908.nl vrijdagmiddag. De Japanse spits wil dolgraag naar De Kuip, maar ziet zijn club Cercle Brugge vooralsnog in de weg liggen. Groen en Zwart wil meer dan tien miljoen euro voor zijn oogappel zien, terwijl Feyenoord niet verder wil gaan dan acht miljoen.

Nu Danilo is vertrokken, is Feyenoord naarstig op zoek naar een tweede spits. Ueda geldt als topkandidaat. De 24-jarige Japanner schoot in zijn debuutseizoen bij Cercle 23 keer raak in 42 wedstrijden, wat internationaal niet onopgemerkt is gebleven. Hij geniet namelijk belangstelling van clubs uit de Premier League, de Major League Soccer en LaLiga. Feyenoord zou echter Ueda's voorkeur genieten.

Cercle verkoopt hem echter alleen voor de hoofdprijs. Technisch directeur Carlos Aviña was daarover onlangs al duidelijk. "Feyenoord kent ons standpunt. Ze weten dat er boter bij de vis moet komen én hoeveel. Wij zijn niet gehaast. Ueda heeft vorige zomer bij ons getekend tot 2026 én ik ben er van overtuigd dat hij ook volgend seizoen zijn al jarenlang opwaarts evoluerende scorecurve zal aanhouden", zo sprak Aviña tegenover Het Laatste Nieuws.

Het gat tussen vraag en aanbod valt dus nog relatief groot te noemen. Feyenoord kan de miljoenen voor Danilo deels inzetten om Ueda te kopen. De Braziliaan vertrok naar verluidt voor maximaal zes miljoen euro naar Rangers, zes miljoen meer dan Feyenoord vorige zomer voor hem aan Ajax overmaakte. Hij werd namelijk transfervrij overgenomen van de aartsrivaal. Santiago Giménez lijkt wel nog minimaal een jaar in De Kuip te blijven.

Bezig met laden …