voetbalzone

Feyenoord bevestigt operatie: einde seizoen voor Justin Bijlow

Mart Oude Nijeweeme16 mrt 2022, 12:08
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2022, 12:08
Advertentie

Justin Bijlow is de rest van het seizoen uitgeschakeld, zo maakt Feyenoord woensdagmiddag bekend. De doelman kampt met een voetblessure en moet zich laten opereren. Hij mist daardoor onder meer het restant in de Conference League, De Klassieker van zondag tegen Ajax en de wedstrijden met het Nederlands elftal. Bijlow was opgenomen in de voorselectie door bondscoach Louis van Gaal. Feyenoord is met spoed op zoek naar een nieuwe doelman door het slechte nieuws van Bijlow.

Bijlow haakte zondag vanwege een voetblessure af voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle en moest zich noodgedwongen laten vervangen door Ofir Marciano. De eerste doelman hield de blessure over aan het heenduel in de Conference League met Partizan, maar kon die wedstrijd wel volmaken. Onderzoek heeft uitgewezen dat Bijlow onder het mes moet, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie komt. De goalie maakte een sterk seizoen door en kwam in 34 officiële wedstrijden in actie namens de Rotterdammers. Ook debuteerde hij bij het Nederlands elftal.

Het is niet voor het eerst dat Bijlow lange tijd uit de roulatie ligt. De doelman kampte al vaker met een kwetsuur aan de voet. In het seizoen 2019/20 miste hij achttien wedstrijden in de Eredivisie, een seizoen later moest hij veertien keer verstek laten gaan. Afgelopen najaar kwam hij vier wedstrijden niet in actie, waaronder het Conference League-duel met Slavia Praag. Marciano nam die duels plaats onder de lat en speelde in Zwolle zijn zevende wedstrijd in het shirt van Feyenoord. De Israëliër verdedigt de rest van het seizoen het doel.

Bijlow maakte onderdeel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal. De doelman werd samen met Tim Krul, Joël Drommel en Mark Flekken geselecteerd door bondscoach Louis van Gaal. Oranje speelt eind maart twee vriendschappelijke wedstrijden, tegen Denemarken en Duitsland. Bijlow groeide razendsnel uit tot nummer één onder de lat bij het Nederlands elftal, maar moest de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen ook al missen. Jasper Cillessen maakte om die reden zijn rentree bij Oranje.

Voetbal International meldde dinsdag al dat Feyenoord door het slechte nieuws van Bijlow noodgedwongen op zoek gaat naar een nieuwe doelman. De club heeft weinig opties met het oog op een eventuele vervanger. De markt voor clubloze spelers is gesloten en dus kan er alleen in Rusland geshopt worden. Ajax kampte onlangs met hetzelfde probleem en kwam uit bij de clubloze Robbin Ruiter, die na een proefperiode te licht werd bevonden. Daarop gingen de Amsterdammers in zee met Przemyslaw Tyton als vervanger van de geblesseerde Remko Pasveer.

Bezig met laden …