voetbalzone

‘Feyenoord biedt 10 miljoen euro en wil Hancko onttronen als recordaankoop’

Noel Korteweg17 jul 2023, 20:00
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2023, 20:00
Advertentie

Feyenoord is bereid om van Luka Ivanusec de duurste aankoop uit de clubhistorie te maken. Jutarnji list, een van de grootste sportkranten van Kroatië, meldt namelijk dat de Rotterdammers tien miljoen euro exclusief bonussen over hebben voor de 24-jarige aanvaller van Dinamo Zagreb. De Kroaten houden echter vast aan een bedrag van twaalf miljoen euro.

Vorige week werd bekend dat de landskampioen een eerste bod van ongeveer zeven miljoen euro had gedaan op Ivanusec. Feyenoord is nu dus al drie miljoen euro hoger gaan zitten. Zagreb houdt zoals gezegd vooralsnog echter vast aan een bedrag van twaalf miljoen euro. Dat kan ook een onderhandelingstactiek zijn, aangezien het de club niet verkeerd uitkomt als de gesprekken met Feyenoord zo lang mogelijk duren.

De Kroaten spelen op 26 juli en 2 augustus namelijk in de tweede voorronde van de Champions League tegen een nog onbekende tegenstander. Zagreb kan Ivanusec in die duels nog goed gebruiken en dus is het niet ondenkbaar dat de club de onderhandelingen met Feyenoord zo veel mogelijk wil vertragen. Jutarnji list verwacht dat beide clubs uiteindelijk tot een akkoord zullen komen. In dat geval wordt Ivanusec de duurste Feyenoorder aller tijden.

Dat record staat nu nog op naam van Dávid Hancko, voor wie de Rotterdammers vorig seizoen inclusief bonussen 8,3 miljoen euro overmaakten aan Sparta Praag. Quinten Timber (7,4 miljoen euro van FC Utrecht) en Ramiz Zerrouki (7,2 miljoen euro van FC Twente) maken de top drie compleet. Ivanusec speelt sinds 2019 voor Zagreb, dat destijds ongeveer drie miljoen euro overmaakte aan NK Lokomotiva. De Kroaat staat op 32 goals en 18 assists in 166 officiële duels voor zijn huidige club. Met een transfer naar Feyenoord gaat hij voor het eerst in zijn carrière in het buitenland spelen.

Bezig met laden …