voetbalzone

Feyenoord deelt emotionele brief op social media: ‘Om stil van te worden...’

Wessel Antes16 nov 2023, 13:40
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:53
Advertentie

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor landskampioen Feyenoord, dat een emotionele brief wereldkundig maakt.

“Om stil van te worden...”, opent Feyenoord op X. “Deze brief ontvingen Feyenoord & @DeFeijenoorder van een nabestaande van het schietdrama in Rotterdam op 28 september, met het verzoek deze te delen met alle supporters.” Feyenoord heeft besloten het verzoek van Toine Timmers in te willigen. Timmers verloor op de gitzwarte dag zijn dochter Marlous en kleindochter Romy, die op gruwelijke wijze om het leven werden gebracht.

Tweets by DeFeijenoorder

In de brief valt het volgende te lezen: “Beste Feyenoorders, op 28 september, een gitzwarte donderdag in Rotterdam, zijn bij een schietpartij mijn dochter en kleindochter om het leven gebracht. Twee jonge mensen in de bloei van hun leven. Twee mensen met nog heel veel dromen en plannen. Twee Rotterdammers met een groot hart voor Feyenoord.”

“De schok die dat gebeuren teweeg heeft gebracht was enorm. Zeker in onze familie, maar ook in Rotterdam en in geheel Nederland. En dus zeker ook bij Feyenoord.”

“De zaterdag na deze verschrikkelijke gebeurtenis was er in De Kuip een wedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles. De beelden van voor en tijdens de wedstrijd waren, voor mij als vader en opa, hartverscheurend. Bijna 50.000 supporters op de tribune, de oorverdovende stilte, geëmotioneerde spelers met rouwbanden en in de twaalfde minuut ‘You’ll Never Walk Alone’. Kippenvel!”

“Soms zien we hoe lelijk voetbal kan zijn, maar de spelers, staf en zeker ook de supporters van Feyenoord hebben die zaterdag laten zien hoe mooi voetbal is. Dus wil ik graag, op deze manier zeggen: Feyenoord... Bedankt! Supporters... Bedankt! Rotterdam... Bedankt!!!”

Bezig met laden …