voetbalzone

Feyenoord en PSV dreigen Summerville mis te lopen door Premier League-interesse

Bart DHanis21 jun 2023, 15:53
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2023, 15:53
Advertentie

Crysencio Summerville kan toch in de Premier League uitkomen volgend seizoen. Volgens The Telegraph wil Everton de Nederlandse vleugelaanvaller graag van het gedegradeerde Leeds United overnemen. Het Engelse medium schrijft dat Leeds een transfersom van zo’n vijftien miljoen euro voor de 21-jarige Rotterdammer verlangt.

Naast Summerville ziet Everton-manager Sean Dyche ook Anthony Elanga graag naar Goodison Park komen. De aanvaller van Manchester United wordt door Erik ten Hag als wisselspeler gebruikt en mag komende zomer vertrekken van the Mancunians. De Engelse recordkampioen verlangt naar verluidt een bedrag van rond de vijftien miljoen euro voor de Zweedse aanvaller, net zo veel als Everton zou moeten betalen voor Summerville.

Mochten the Toffees inderdaad vol inzetten op de komst van de bij Feyenoord opgeleide aanvaller, kan de club rekenen op concurrentie van zijn voormalig werkgever. Feyenoord-watcher 1908.nl meldde vorige week maandag dat Arne Slot onlangs een uur met de aanvaller van Leeds heeft gebeld om hem van een terugkeer naar De Kuip te overtuigen. Ook PSV heeft vermeende interesse in de diensten van de international van Jong Oranje.

Momenteel is Summerville met Jong Oranje aanwezig op het EK in Georgië. Het is voor hem de uitgelezen mogelijkheid om zich in de kijker te spelen. Afgelopen seizoen kwam hij in 28 Premier League-wedstrijden in actie voor the Peacocks. Hierin wist hij vier doelpunten te maken, waaronder het winnende doelpunt op Anfield tegen Liverpool. Verder was hij goed voor twee assists en vier gele kaarten.

Bezig met laden …