voetbalzone

Feyenoord-fans zien Ayase Ueda probleemloos meedoen aan laatste training

Jonathan van Haaster23 sep 2023, 16:37
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:33
Advertentie

Feyenoord heeft zaterdagmiddag zijn laatste training afgewerkt voor de Klassieker van zondag tegen Ajax. Fans van de Rotterdammers waren massaal aanwezig om hun club een laatste boost te geven richting de wedstrijd tegen de aartsrivaal. Het Legioen stak veel vuurwerk af en zong liederen.

De aanwezigen op trainingscomplex Varkenoord zagen Ayase Ueda meetrainen. De Japanner viel onlangs geblesseerd uit tijdens de interland tussen zijn land en Duitsland. Ueda was trefzeker tegen onze Oosterburen, die met liefst 1-4 werden verslagen. De spits van Feyenoord viel echter geblesseerd uit, waardoor hij het Champions League-duel met Celtic (2-0 zege) moest laten schieten. Ook aanvoerder Gernot Trauner was weer van de partij. De Oostenrijkse aanvoerder ontbrak vrijdag op de training wegens ziekte.

Ueda deed zaterdagmiddag mee aan de openbare training, nadat hij zijn eerste groepstraining sinds zijn blessure ook al goed doorkwam. Of trainer Arne Slot hem ook meeneemt naar de Johan Cruijff ArenA, valt nog te bezien. De oefenmeester kan wel weer gewoon beschikken over Santiago Giménez, die tegen Celtic nog geschorst moest toekijken en ook het volgende Europese duel, Atlético Madrid-uit, moet laten schieten.

Tijdens het duel met de Schotten viel Luka Ivanusec geblesseerd uit. De Kroaat heeft een enkelkwetsuur opgelopen en moet het duel met Ajax missen. De vleugelspeler wordt vermoedelijk vervangen door Yankuba Minteh, die bij afwezigheid van Giménez tegen Celtic in de punt van de aanval startte. De Gambiaan zou in de Johan Cruijff ArenA vermoedelijk op de rechtsbuitenpositie geposteerd worden, terwijl Igor Paixão vanaf links voor het gevaar moet zorgen.

Bezig met laden …