voetbalzone

Feyenoord gaat buitenlandse samenwerking aan: ‘Worden beide clubs sterker van’

Noel Korteweg19 jul 2023, 18:20
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 18:20
Advertentie

Feyenoord is een samenwerking aangegaan met Club Tigres uit Mexico, zo maken de Rotterdammers bekend via de officiële kanalen. De regerend landskampioen sloot eerder al een samenwerkingsovereenkomst af met onder meer FC Dordrecht, Orange County FC, Urawa Red Diamonds en Lion City Sailors FC. Daar komt Tigres nu dus bij.

Feyenoord en de Mexicaanse kampioen hebben de intentie om ervaring en kennis uit te wisselen op het gebied van opleiden van talent, maar zullen ook op andere vlakken zoeken naar ‘synergie’, zo valt te lezen in het persbericht. Een aantal Mexicaanse talenten gaat daarnaast stagelopen op de Feyenoord Academy en dat moet gezien worden als de eerste stap in de samenwerking.

Dennis te Kloese, die jarenlang werkzaam was voor de Mexicaanse voetbalbond, is logischerwijs content met het nieuws. “Club Tigres is een zeer professioneel geleide topclub in Mexico”, zegt de beleidsman. “Niet voor niets zijn ze net zoals wij landskampioen geworden. Door de banden met deze club aan te halen krijgen we nog beter zicht op de Mexicaanse markt en worden we daar tegelijkertijd zelf ook zichtbaarder. Daar worden beide clubs alleen maar sterker van.”

In september zullen twee Mexicaanse talenten en een trainer uit de opleiding van Tigres stage gaan lopen op de Feyenoord Academy. “Verder zullen de clubs informatie uitwisselen op voetbaltechnisch gebied, zowel bij de mannen als vrouwen en daarnaast mogelijk ook activiteiten en uitwisselingen ontplooien op commercieel gebied en op het vlak van sociaal maatschappelijk ondernemen”, aldus de Rotterdammers.

Bezig met laden …