Feyenoord gaat ondanks getoonde veerkracht onderuit in doelpuntrijke ontmoeting

Lars Capiau22 jul 2023, 15:27
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2023, 15:27

Feyenoord heeft de vierde oefenwedstrijd van dit seizoen met 4-2 verloren. TSG Hoffenheim ging na het eerste uur rusten met een 2-0 voorsprong. De regerend landskampioen wist de achterstand in het tweede uur weg te poetsen door doelpunten van Antoni Milambo en Danilo, maar toch was het de nummer twaalf van afgelopen Bundesliga-seizoen dat aan het langste eind trok. Jacob Bruun Larsen en Angelo Stiller bepaalden de eindstand door Timon Wellenreuther tweemaal te verschalken.

Arne Slot formeerde een sterke basisopstelling. Ten opzichte van het doelpuntloze duel met Union Sint-Gillis voerde de trainer vier veranderingen door. Neraysho Kasanwirjo, Marcos López, Thomas van den Belt en Danilo begonnen op de bank en werden vervangen door Marcus Pedersen, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Yankuba Minteh. Laatstgenoemde begon verrassenderwijs in de spits, geflankeerd door Igor Paixão en Javairô Dilrosun. Wieffer werd op het middenveld vergezeld door Ramiz Zerrouki en Quinten Timber. Het centrum van de defensie werd bezet door Dávid Hancko en Lutsharel Geertruida. Bij Hoffenheim verscheen ex-Ajacied en voormalig Feyenoord-target Florian Grillitsch aan de aftrap.

De regerend landskampioen begon zwak aan de wedstrijd. Al na vijf minuten keek de ploeg van Slot tegen een achterstand aan. Na matig wegwerken van Hancko viel de bal voor de voeten van Andrej Kramaric, die breed legde voor Pavel Kaderábek. De Tsjechische verdediger schoof de bal vanaf randje zestien beheerst achter aanvoerder Justin Bijlow: 1-0. In de eerste van vier dertig minuten wisten de Rotterdammers weinig te creëren. Ook in het tweede halfuur kwamen de Rotterdammers niet erg goed voor de dag. De ploeg uit Duitsland verdubbelde na ongeveer 45 minuten spelen de marge.

Voor Hoffenheim wisselden ditmaal de aangever en afmaker van rol. Wederom vond Kaderábek ruimte achter de laatste linie van Feyenoord en met een ietwat gelukkige voorzet viel de bal voor de voeten van Kramaric, die Bijlow kansloos liet: 2-0. Vlak daarna kreeg de nummer één van vorig Eredivisie-seizoen zijn beste kans van de wedstrijd. Na een goed steekballetje van Dilrosun stond Pedersen oog in oog met doelman Oliver Baumann, die de bal in de korte hoek verwerkte tot een corner. Het laatste wapenfeit van Feyenoord in het tweede halfuur kwam op naam van Timber, die de bal na een goede actie hard naast schoot.

Na een kwartier in de tweede helft, waarin een compleet ander elftal het veld betrad, maakte Feyenoord de aansluitingstreffer. Uit een korte corner kreeg Milambo de bal, die van ver richting doel schoot en de rechteronderhoek vond: 2-1. Kort na de aansluitingstreffer kwam Feyenoord ook meteen op gelijke hoogte. Danilo schoot van afstand heerlijk raak: 2-2. Na ongeveer negentig minuten spelen veroverde Hoffenheim weer de voorsprong. Stiller bediende Bruun Larsen, die de bal over Wellenreuther wipte. Tien minuten voor tijd verzorgden de twee Hoffenheim-krachten de eindstand. Ditmaal was het Bruun Larsen die het voorbereidende werk leverde en Stiller die afrondde: 4-2. Voor de formatie van Arne Slot wachten nog twee oefenwedstrijden, tegen Villarreal en Benfica, alvorens zij het tegen PSV opnemen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Opstelling Feyenoord eerste uur: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Paixão, Minteh, Dilrosun.

Opstelling Feyenoord tweede uur: Wellenreuther; Kasanwirjo, Beelen, Hendriks, López; Milambo, Van den Belt, Bullaude; Jahanbakhsh, Danilo, Sauer.