voetbalzone

‘Feyenoord geniet voorkeur boven drie buitenlandse clubs in strijd om Ivanusec’

Lars Capiau19 jul 2023, 11:45
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 11:45
Advertentie

Luka Ivanusec heeft meerdere buitenlandse clubs in de wachtrij gezet om een transfer naar Feyenoord te realiseren, zo meldt 1908.nl. De Kroatisch international zou aanbiedingen hebben gehad van VfL Wolfsburg, RCD Mallorca en Fiorentina. De 24-jarige linksbuiten geeft echter de voorkeur aan spelen in de Champions League met de Rotterdammers.

Feyenoord en Dinamo Zagreb zijn het nog altijd niet eens over de transfersom, maar zouden 'slechts enkele tonnen uit elkaar zitten' wat betreft het vaste bedrag voor Ivanusec. De Rotterdammers zouden reeds een bod van 8,5 miljoen euro exclusief bonussen hebben ingediend. 1908.nl acht de kans 'zeer reëel' dat de clubs elkaar in de komende dagen zullen ontmoeten om de onderhandelingen af te ronden.

De Rotterdammers hebben ook nog geen persoonlijk akkoord bereikt met de Kroaat. Dat lijkt echter een kwestie van tijd, daar de buitenspeler clubs afwijst om bij Feyenoord te kunnen voetballen. De Rotterdamse clubleiding heeft het vizier al langer gericht op de buitenspeler. Afgelopen juni speelde de Kroaat in de Kuip al mee in de halve finale van de Nations League. Daar versloeg Kroatië het Nederlands elftal met 2-4. Ivanusec was daarbij goed voor een assist.

Het aantrekken van Ivanusec zou het huidige transferrecord van Feyenoord verbreken. Dat record staat nu nog op naam van Dávid Hancko, voor wie de Rotterdammers vorig seizoen inclusief bonussen 8,3 miljoen euro overmaakten aan Sparta Praag. Quinten Timber (7,4 miljoen euro van FC Utrecht) en Ramiz Zerrouki (7,2 miljoen euro van FC Twente) maken de top drie compleet.

Bezig met laden …