voetbalzone

'Feyenoord heeft klein wonder nodig tegen Dynamo Kiev'

Bart Kruyt27 jul 2012, 00:00
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2012, 00:00
Advertentie

Feyenoord hoopt zich voor het eerst sinds het seizoen 2002/03 weer te kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg van Ronald Koeman moet dan echter nog wel twee voorrondes zien te overleven en de eerste test wordt direct een loodzware opgave. Feyenoord treft Dynamo Kiev, dat door de bezoekers van Voetbalzone als torenhoge favoriet wordt gezien.

/

In de afgelopen dagen kon men op onze frontpage reageren op de poll 'Hoe schat jij de kansen van Feyenoord in tegen Dynamo Kiev?'. In totaal brachten ruim 12000 bezoekers hun stem uit en bijna de helft van dit aantal, 48 procent om precies te zijn, koos voor de optie 'heel erg klein'. Veertien procent is optimistisch en koos voor de optie 'heel erg groot'; de resterende 38 procent denkt dat Feyenoord en Dynamo niet heel erg veel voor elkaar onder doen.

Igor Surkis, voorzitter van Dynamo, kent in ieder geval geen twijfels. "Als we Feyenoord niet verslaan, hebben wij niets te zoeken in de Champions League", zei de zakenman, die vijftigste staat op de lijst van rijkste Oekraïense mannen, na de loting al. "We hadden het slechter kunnen treffen. Het hoeft niet per se een nadeel voor Feyenoord te zijn dat zij de competitie nog niet zijn begonnen, alhoewel je wel wat wedstrijdritme in de benen moet hebben."

Dynamo is wel al begonnen aan een nieuw seizoen in Oekraïne en haalde uit de eerste twee competitiewedstrijden het maximale puntenaantal. Aankomende zaterdag speelt de ploeg nog thuis tegen Zakarpattya en drie dagen later komt Feyenoord op bezoek in de Champions League. De return in De Kuip volgt op 7 augustus. De laatste Nederlandse club die in Europees verband tegen Dynamo speelde was AZ: de Alkmaarders verloren twee jaar terug in de groepsfase van de Europa League zowel uit (2-0) als thuis (1-2) van de topclub uit Oekraïne.

Bezig met laden …