voetbalzone

Feyenoord hoeft niet bij AZ aan te kloppen: ‘Hij wil naar het buitenland’

Rian Rosendaal22 mrt 2021, 09:17
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2021, 09:17
Advertentie

Jonas Svensson lijkt bezig aan zijn laatste maanden als contractspeler van AZ. De Noorse vleugelverdediger beschikt over een aflopend contract in Alkmaar en de kans is groot dat hij deze zomer gebruik gaat maken van zijn transfervrije status, ondanks pogingen van de clubleiding om de samenwerking te verlengen. Svensson zou al contact hebben gehad met Arne Slot, de nieuwe coach van Feyenoord, al is het maar de vraag of Rotterdam zijn nieuwe werkomgeving wordt.

Technisch directeur Max Huiberts verwacht niet dat Svensson AZ na afloop van dit seizoen inruilt voor Feyenoord. "Jonas is een heel ambitieuze jongen en heeft aangegeven dat hij graag een stap naar het buitenland wil maken", zo verklaart de AZ-directeur in een reactie aan De Telegraaf. Huiberts hoopt dat Svensson in de komende maanden alsnog kiest voor een langer verblijf in het AFAS Stadion. "Ik heb het idee dat de deur nog niet helemaal dicht zit. Dat idee krijg ik ook van hem. We hopen dat Jonas bij AZ blijft. Het is afwachten."

De Telegraaf wist eind januari op basis van 'goed ingevoerde bronnen' te melden dat Feyenoord de eerste contacten had gelegd met het management van Svensson. De manier van handelen van de Rotterdamse club viel slecht bij het bestuur van AZ. Men vond het niet erg fraai dat Svensson op het moment dat hij nog herstellende was van een beenblessure werd benaderd door Feyenoord om over een toekomstige samenwerking te praten. Eind februari keerde Svensson uitgerekend tegen Feyenoord terug in de wedstrijdselectie van AZ, na drie maanden absentie vanwege blessureleed.

Svensson is bezig aan zijn vijfde seizoen in het shirt van AZ. In de afgelopen seizoenen kwam de 28-jarige vleugelverdediger tot 146 wedstrijden namens de huidige nummer drie in de Eredivisie. Svensson deed zondag negentig minuten mee in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen PSV, waardoor de strijd om de felbegeerde tweede plaats weer helemaal open ligt. Met nog zeven speelronden voor de boeg staat zowel PSV als AZ op 55 punten, al is het doelsaldo van de Eindhovenaren momenteel iets beter: +29 om +25.

Bezig met laden …