voetbalzone

Feyenoord-huurling opnieuw belangrijk in strijd om play-off-ticket

Matthijs van Laar19 mrt 2016, 17:29
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2016, 17:29
Advertentie
/

Lex Immers heeft zaterdagmiddag wederom zijn waarde bewezen voor Cardiff City. De aanvallende middenvelder, die wordt gehuurd van Feyenoord, redde een punt voor zijn ploeg in het uitduel bij Reading. Desondanks liepen the Bluebirds averij op in de strijd om de tickets die aan het eind van het seizoen recht geven op deelname aan de play-offs om promotie naar de Premier League.

Cardiff ging rusten met een 1-0 achterstand, door toedoen van Garath McCleary. De Jamaicaan schoot na een ruim half uur spelen fraai raak uit een volley. Na de pauze voerde Cardiff de druk op, hetgeen in minuut 65 tot de gelijkmaker leidde. Een schot van Sammy Ameobi kwam via de paal terug het veld in, waarna Immers simpel kon afronden met het hoofd. Die 1-1 bleef tot het eindsignaal staan.

Immers en zijn teamgenoten zagen concurrenten als Derby County en Sheffield Wednesday wel winnen, waardoor het gat met de zesde plek is gegroeid tot drie punten. De nummers drie tot en met zes van de Championship nemen aan het eind van het reguliere seizoen deel aan de play-offs. De nummers één en twee van de Engelse tweede klasse promoveren rechtstreeks naar het hoogste niveau.

Bezig met laden …