voetbalzone

‘Feyenoord identificeert opvolger van Nicolai Jörgensen in Portugal’

Rian Rosendaal25 jul 2021, 12:45
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2021, 12:45
Advertentie

Andraz Sporar is op de radar verschenen van Feyenoord, zo weet Record zondag te melden. De 27-jarige Sloveense aanvaller van Sporting Portugal is in Rotterdam-Zuid de beoogde opvolger van de naar Kasimpasa vertrokken Nicolai Jörgensen. Sporar ligt tot medio 2025 vast bij Sporting, dat naar verluidt minstens 7,5 miljoen euro vraagt voor de spits.

Bovengenoemd medium meldt tevens dat Feyenoord momenteel een eerste bod op Sporar aan het voorbereiden is. Het is echter nog niet bekend welk bedrag Feyenoord exact overheeft voor Sporar en of de speler zelf een tussentijdse overgang richting de Eredivisie ziet zitten. Technisch directeur Frank Arnesen moet vanwege de coronacrisis met een niet al te groot transferbudget werken en kan daardoor niet met miljoenen smijten tijdens de zomerse transferperiode.

Wat wellicht in het voordeel is van Feyenoord is het feit dat Sporar bij Sporting op een zijspoor lijkt te zijn beland. Trainer Rúben Amorim heeft de aanvaller niet nodig tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen en een tussentijds vertrek lijkt de beste oplossing te zijn voor beide partijen. Sporar kwam in het tweede gedeelte van afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Sporting Braga en in 21 wedstrijden in alle competities kwam de Sloveen tot 3 doelpunten.

Door de verhuurperiode in Braga had Sporar geen aandeel in de landstitel die door Sporting in de wacht werd gesleept. De dertigvoudig international van Slovenië, met een verleden bij onder meer Arminia Bielefeld en FC Basel, werd in januari 2020 door de Portugese topclub voor zes miljoen euro overgenomen van Slovan Bratislava. In zijn periode bij Sporting tot dusver wist Sporar elf doelpunten te maken in 38 wedstrijden.

Bezig met laden …