voetbalzone

Feyenoord is dankzij Newcastle United plotseling buitenspeler rijker

Wessel Antes12 jun 2023, 19:11
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 19:11
Advertentie

Yankuba Minteh speelt komend seizoen voor Feyenoord, zo bevestigt de Rotterdamse club via de officiële kanalen. Newcastle United neemt de achttienjarige aanvaller over van het Deense Odense Boldklub, maar stalt hem eerst een seizoen in De Kuip. Daardoor is Feyenoord, zonder dat er de afgelopen dagen geruchten waren, plotseling een buitenspeler rijker. Minteh was in zeventien officiële wedstrijden voor OB goed voor vier doelpunten en zes assists.

Via de clubwebsite reageert Minteh enthousiast op zijn transfer. "Ik verheug me erop om voor de regerend landskampioen te gaan spelen. Het is een eer om het shirt van Feyenoord te dragen. Ik ben dankbaar voor deze kans en ga er alles aan doen om me als voetballer te verbeteren. Ik weet zeker dat Feyenoord me gaat helpen om mijn doelen te bereiken, net als dat ik ervan overtuigd ben dat ik Feyenoord op mijn beurt kan helpen in de sportieve ambities." Minteh sluit vanaf de start van de voorbereiding aan bij Feyenoord 1.

Newcastle betaalt zelf ongeveer zeven miljoen euro voor de pijlsnelle buitenspeler uit Gambia. The Magpies zien Feyenoord als de perfecte club voor Minteh om vlieguren te maken, daar de Rotterdammers net als de Engelse club zullen uitkomen in de Champions League. Minteh speelde pas sinds 2022 voor OB, dat hem destijds overnam van Steve Biko FC uit zijn geboorteland. Sindsdien ging het razendsnel met de buitenspeler. In de Deense competitie toonde Minteh wekelijks zijn klasse. Bij Newcastle heeft hij zich verzekerd van een meerjarig contract, maar eerst zal de linksbenige rechtsbuiten een jaar in de Eredivisie spelen.

Door de komst van Minteh heeft trainer Arne Slot er een extra optie bij op de flanken. Oussama Idrissi keert na zijn uitleenbeurt aan Feyenoord terug naar Sevilla, terwijl de Rotterdammers in het afgelopen seizoen sowieso al veel rouleerden op de links- en rechtsbuitenpositie. Minteh kan op beide flanken uit de voeten. Daarnaast kan hij op 10 en in de spits spelen. De aanvaller werd in het afgelopen najaar voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Gambia, maar debuteerde tot op heden nog niet.

Bezig met laden …