voetbalzone

Feyenoord kan alsnog fluiten naar miljoenen voor Danilo

Rian Rosendaal30 jun 2023, 17:15
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2023, 17:15
Advertentie

Cyriel Dessers is op weg naar Rangers. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldt vrijdag dat de Schotse club een akkoord heeft bereikt met zijn werkgever Cremonese, al is er nog niets bekend over de hoogte van de transfersom. Momenteel wordt er gewerkt aan alle benodigde papieren rondom de transfer. Zodra dat proces is afgerond zal Dessers een meerjarig contract tekenen op Ibrox. Door deze ontwikkelingen lijkt het erop dat Rangers niet langer interesse heeft in Feyenoord-aanvaller Danilo.

Dessers eindigde afgelopen seizoen met Cremonese op de negentiende plaats, waardoor de club komend seizoen op het tweede niveau actief is. Door het naderende akkoord met Rangers zal de Nigeriaanse aanvaller de gang naar de Serie B echter niet meemaken. De voormalig Feyenoorder ligt bij de degradant nog vast tot medio 2027, waardoor the Gers met een transfersom over de brug dienen te komen. Romano verwacht dat de deal snel rondgemaakt zal worden.

De beoogde aanwinst van Rangers kan terugkijken op een aardig seizoen in de Serie A, met 6 goals in 26 wedstrijden als eindresultaat. Daarnaast had hij met een treffer een aandeel in de stunt van Cremonese tegen AS Roma (1-2 zege) in de Coppa Italia. Dessers kwam eerder in zijn loopbaan uit voor NAC Breda, KSC Lokeren, KRC Genk, FC Utrecht, Heracles Almelo en dus Feyenoord. Met tien doelpunten had hij in het seizoen 2021/22 een groot aandeel in de finaleplaats van de Rotterdammers in de Conference League.

Danilo
Het lijkt erop dat Rangers de belangstelling voor Danilo laat varen. Journalist Pranav Shahaney van Breaking Media Limited stelde woensdag nog dat the Gers de interesse in Dessers op een lager pitje hadden gezet, om een akkoord met Feyenoord te vinden over Danilo. Shahaney sprak de verwachting uit dat de regerend landskampioen inzette op een transfersom tussen de 5,8 en 8,1 miljoen euro voor Danilo, die in De Kuip nog tot medio 2026 vastligt.

Rangers-manager Michael Beale wil de selectie zo vroeg mogelijk op orde hebben, daar de Schotse topclub over enkele weken al uitkomt in de derde voorronde van de Champions League. Eerder deze transferperiode kwam Sam Lammers al over van Atalanta. Voor de 26-jarige Tilburger werd om en nabij de vier miljoen euro overgemaakt.

Bezig met laden …