Feyenoord kent matige generale repetitie voor Dynamo Kiev-uit

Erik van Dam25 jul 2012, 21:52
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2012, 21:52

Over zes dagen staat voor Feyenoord de belangrijke uitwedstrijd tegen Dynamo Kiev op het programma, in de voorronde van de Champions League. De oefenontmoeting van woensdag met Real Mallorca diende derhalve als generale repetitie voor die zware wedstrijd, maar of Feyenoord er een goed gevoel aan heeft overgehouden is de vraag. In een warme Kuip bleef het ondanks een paar aardige kansen 0-0 tegen de Spanjaarden. Feyenoord oogde degelijk, maar was in de afronding niet efficiënt genoeg.

/

Voor rust hield het allemaal niet over voor de supporters die op het oefenduel waren afgekomen. Zij zagen hoe Feyenoord na circa zeven minuten de eerste grote kans creëerde. Na een fraaie dieptepass van Stefan de Vrij kwam de bal bij de dwingend spelende Sekou Cissé. De Ivoriaan, die in de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht ook al nadrukkelijk aanwezig was, schoot in de handen van Mallorca-doelman Dudu Aouate.

Binnen een paar minuten kwam ook de volgende mogelijkheid. Lex Immers, die even tevoren nog met een pijnlijke arm rondliep na een pittig duel, speelde de bal echter net te ver voor zich uit na een prima pass van Ruben Schaken. De van ADO Den Haag overgekomen middenvelder/aanvaller viel op met een zwakke eerste helft, want later passte hij niet goed naar Guyon Fernandez en een open schietkans was ook niet aan hem besteed.

/

Real Mallorca zette bar weinig tegenover de kleine kansen voor Feyenoord. De eilandclub werd alleen even gevaarlijk via Javi Márquez, die na goed voorbereidend werk van Álvaro de bal recht in Erwin Mulders handen trapte. Na rust was het eerste speldenprikje na balverlies van Jordy Clasie een schot van afstand van los Bermellones. Feyenoord voetbalde wat minder dan in de eerste helft en trainer Koeman bracht Daryl Janmaat en Harmeet Singh er nog bij, om te zien hoe zij zich staande hielden tegen Mallorca.

Later kwamen Omar Elabdellaoui en Jerson Cabral er eveneens bij. De huurling van Manchester City en de in Rotterdam gebleven vleugelaanvaller wisten Feyenoord echter ook niet de impuls te geven waarop het zat te wachten. Immers kopte nog op de lat uit een vrije schop van Clasie, Singh schoot snoeihard naast en Cabral maakte het de keeper kort voor tijd moeilijk. Over zes dagen speelt Feyenoord in Kiev de eerste wedstrijd tegen Dynamo. Dat is al aan het seizoen begonnen en won zijn eerste twee duels.