voetbalzone

Feyenoord komt in zoektocht naar vervanger Kökçü uit bij Sporting-miskoop

Jordi Tomasowa12 jun 2023, 11:39
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 11:39
Advertentie

Feyenoord is na het vertrek van Orkun Kökçü op zoek naar een vervanger. Volgens Record azen de Rotterdammers op de komst van Sporting Portugal-middenvelder Sotiris Alexandropoulos. De Griek staat op de nominatie om te vertrekken bij os Leões.

Kökçü vertrok afgelopen zaterdag voor minimaal 25 miljoen euro naar Benfica. 1908.nl meldde eerder al dat Feyenoord opzeker een vervanger wil zoeken voor zijn recordverkoop. Quinten Timber voldoet vooralsnog niet en dus wordt de transfermarkt verkend. De Portugese krant Record weet dat de Stadionclub navraag heeft gedaan naar de situatie van Alexandropoulos. Feyenoord krijgt echter wel concurrentie in de strijd om de handtekening van de zevenvoudig Grieks international. Alexandropoulos zou ook kunnen rekenen op interesse uit België.

Sporting nam Alexandropoulos in de zomer van 2022 voor circa vier miljoen euro over van Panathinaikos. Een succes werd zijn avontuur in Portugal alleen niet. De middenvelder raakte in december op een zijspoor onder trainer Rúben Amorim. Alexandropoulos kwam die maand nog tot vier korte invalbeurten, maar speelde vervolgens geen minuut meer voor Sporting.

Alexandropoulos beschikt bij Sporting nog over een contract tot medio 2027. Desondanks staat hij op de nominatie om komende zomer te vertrekken. Naar verluidt wil Sporting Portugal het aankoopbedrag van Alexandropoulos terugverdienen en eist het minimaal vier miljoen euro voor de spelverdeler, al wordt een verhuurperiode ook nog niet helemaal uitgesloten.

Bezig met laden …