voetbalzone

Feyenoord laat het er niet bij zitten en reageert ludiek op ‘provocatie’

Mart Oude Nijeweeme31 aug 2023, 14:11
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:57
Advertentie

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Het is voor het eerst in vijf jaar dat donderdagavond (18.00 uur) twee Nederlandse clubs in de koker zitten voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Waar in 2018 PSV en Ajax zich plaatsten, is die eer nu weggelegd voor Feyenoord en PSV. De Rotterdammers zitten in Pot 1 bij een aantal titelfavorieten die hoe dan ook ontlopen zullen worden. Het gaat om Manchester City, Sevilla, FC Barcelona, Napoli, Bayern München, Paris Saint-Germain en Benfica.

@fcredbullsalzburg

Which team do you want us to play against? 👀

♬ original sound - fcredbullsalzburg

Wie de landskampioen wel kan treffen is Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers zitten in Pot 3 en nemen op sociale media alvast een voorschot op de loting. Op het officiële TikTok-account van de club is een video te zien van een meme die teleurgesteld is bij alle clubs die langskomen uit Pot 1. Zodra Feyenoord in beeld komt verandert het humeur plots. De voorkeur van Salzburg lijkt dus wel bekend.

Reactie Feyenoord
Het mediateam van Feyenoord heeft lucht gekregen van het filmpje van Salzburg en komt donderdagmiddag met een reactie. In een zelf gecreëerde meme leggen de Rotterdammers de nadruk op het aantal gewonnen prijzen in Europa. Feyenoord won twee keer de UEFA Cup en één keer de Europacup I. Ook ging de Wereldbeker voor clubteams in 1970 naar De Kuip. Salzburg won nog nooit een Europese prijs.

@feyenoord

Sure, @fcredbullsalzburg? 🤣🎭

♬ origineel geluid - Feyenoord
Bezig met laden …