voetbalzone

Feyenoord lijkt landstitel te kunnen vergeten: 'Ze zijn gewoon veel minder'

Bart Kruyt18 jan 2016, 06:40
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2016, 06:40
Advertentie

Er zijn nog zestien speelronden te gaan en een achterstand van acht punten kan in die periode zeker nog goedgemaakt worden, maar Feyenoord lijkt toch te zijn afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst verloor zondag met 0-2 van PSV en bij Studio Voetbal werd geconcludeerd dat Feyenoord gewoon te kort komt voor de titel.

voetbalzone

Tafelgast Sjoerd Mossou, verslaggever van het Algemeen Dagblad, denkt dat het is gebeurd voor de Rotterdammers: “Je ziet gewoon dat Feyenoord veel minder is. Ze hebben spelers uit de subtop gehaald en die blijken ook gewoon subtop”, luidde de harde conclusie van Mossou. Dick Advocaat was het daarmee eens: “Kijk alleen maar naar de as van PSV en Feyenoord. PSV heeft Jeffrey Bruma, Héctor Moreno, Andrés Guardado en Luuk de Jong, maar bij Feyenoord staan daar alleen maar jonge jongens. Jammer voor die geweldige fans."

Van Bronckhorst lijkt zich dus niet meer te hoeven richten op het kampioenschap en moet zijn aandacht nu schenken aan andere zaken: bijvoorbeeld hoe hij het incident met Colin Kazim-Richards zal oplossen. De aanvaller bedreigde afgelopen vrijdag een journalist van het Algemeen Dagblad. “Een speler mag best boos zijn over een stukje", zei Mossou. "Maar dit werd echt een fysieke bedreiging. Kazim is een dwaas. Hij heeft een gedragsprobleem, ook al toen hij basisspeler was. Dit soort idioten zijn meestal heel goed, maar hij is best wel slecht." Advocaat noemde Kazim-Richards ‘een gevaar voor de selectie’.

Bezig met laden …