voetbalzone

Feyenoord lijkt naast Danjuma te grijpen: aanvaller is onderweg naar Engeland

Noel Korteweg20 jul 2023, 11:00
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2023, 11:00
Advertentie

Feyenoord lijkt mis te grijpen in de strijd om Arnaut Danjuma. Fabrizio Romano meldt namelijk dat de 26-jarige aanvaller dicht bij een tijdelijke overstap naar Everton is, dat afgelopen winter ook al nadrukkelijk in de markt was voor hem. Danjuma was ook in gesprek met AC Milan, maar lijkt nu dus wél de overstap te maken naar Goodison Park.

Afgelopen winter was de zesvoudig Oranje-international al héél dicht bij een tijdelijke overstap naar Everton, maar toen kaapte Tottenham Hotspur de deal op het laatste moment. Danjuma was toen al medisch gekeurd bij the Toffees en had alle mediaverplichtingen afgerond. Zijn verhuurperiode in Noord-Londen werd allesbehalve een succes, daar Danjuma slechts 198 minuten in actie kwam. Daarin was hij goed voor twee treffers.

De rechtspoot keerde vervolgens terug naar Villarreal, maar al snel werd duidelijk dat hij opnieuw zou vertrekken uit Spanje. Feyenoord had Danjuma hoog op het verlanglijstje staan, maar het financiële plaatje bleek een te groot obstakel. “Ik heb begrepen dat Feyenoord hem een geweldige speler vindt, maar dat ze moeite hebben met het financiële plaatje wat eraan vastzit. Villarreal vraagt een huursom van miljoenen”, gaf clubwatcher Marcel van der Kraan onlangs aan in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Danjuma, die meerdere gesprekken voerde met Arne Slot, zag in Feyenoord naar verluidt een geschikte optie om zich weer in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman. De vleugelspeler ziet een tijdelijke overstap naar Everton op dit moment echter als ‘het beste voor zijn carrière’, zo klinkt het. Danjuma moet the Toffees gaan behoeden voor degradatie uit de Premier League. De blauwe club uit Liverpool eindigde de afgelopen twee seizoenen achtereenvolgens op de zestiende en zeventiende plaats.

Bezig met laden …