voetbalzone

Feyenoord maakt flinke transfersom over naar Zwolle en heeft Beelen binnen

Wessel Antes10 jul 2023, 19:05
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2023, 19:05
Advertentie

Thomas Beelen is officieel speler van Feyenoord. Na de eerdere melding over het akkoord met PEC Zwolle delen de Rotterdammers nu ook de eerste foto’s van de 22-jarige verdediger in de clubkleuren. Beelen heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2027 en gaat in De Kuip spelen met rugnummer 21. Volgens De Telegraaf maakt Feyenoord een transfersom van 2,7 miljoen euro over aan PEC voor de diensten van Beelen.

Beelen heeft zin in zijn tijd bij de landskampioen. "Feyenoord is een topclub in Nederland, vorig seizoen kampioen geworden en gaat de Champions League in. Het is snel gegaan voor mij, maar soms komen er kansen voorbij die je niet kunt laten liggen. Ik denk dat ik me nog goed verder kan ontwikkelen en kijk ernaar uit om hier mijn plekje te vinden."

De 22-jarige Beelen beleefde pas in het afgelopen seizoen zijn doorbraak bij PEC. In totaal kwam de lange mandekker in 33 officiële wedstrijden in actie voor de Blauwvingers, waarin hij goed was voor 1 doelpunt en 4 assists. De Zwollenaren houden een mooie transfersom over aan het jeugdproduct, dat sinds 2017 aan de club verbonden was. Beelen volgt Thomas van den Belt van Zwolle naar Rotterdam-Zuid. Voor laatstgenoemde ontving PEC slechts 850.000 euro, daar hij een afkoopsom in zijn contract had staan.

De komst van Beelen kan zeer waarschijnlijk niet los worden gezien van de interesse van RB Leipzig in Lutsharel Geertruida. De multifunctionele verdediger van Feyenoord zou persoonlijk al akkoord zijn met de Duitsers, maar de Rotterdammers laten hem niet zomaar gaan. Dennis te Kloese zou naar verluidt inzetten op een transfersom van ongeveer dertig miljoen euro. Ook Marcus Pedersen staat in de belangstelling van buitenlandse ploegen. Onder meer VfL Wolfsburg en Torino zouden de Noorse rechtsback graag toevoegen aan de selectie.

Bij Feyenoord zal Beelen vooral gaan concurreren met Gernot Trauner en Neraysho Kasanwirjo. Trauner sukkelt de laatste tijd veelvuldig met blessureleed, terwijl Kasanwirjo tot dusver nog niet heeft gebracht wat de Rotterdammers verwacht hadden. Beelen sluit per direct aan bij de selectie van Feyenoord en zal volgende week mee gaan op trainingskamp naar Oostenrijk.

Bezig met laden …