voetbalzone

Feyenoord-man geeft Ajax advies: 'Milik is het geld meer dan waard'

Matthijs van Laar15 jan 2015, 08:59
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2015, 08:59
Advertentie

Ebi Smolarek denkt dat Ajax er goed aan doen om de optie op Arek Milik te lichten. De spits wordt nu nog gehuurd van Bayer Leverkusen, maar lijkt in aanmerking te komen voor een langer Amsterdams verblijf. Smolarek, die opgroeide in Nederland en debuteerde bij Feyenoord, heeft veel vertrouwen in zijn jonge landgenoot. Dat vertelt hij in Przeglad Sportowy.

voetbalzone

Ajax kan de Pools international voor het relatief lage bedrag van 2,5 miljoen euro overnemen van Bayer en lijkt daartoe te gaan besluiten. In december liet Frank de Boer al weten dat hij Milik er graag langer bij heeft. "Hij heeft in het eerste halfjaar overtuigd en hij zou de koopsom aan Bayer Leverkusen meer dan waard zijn", vindt ook de inmiddels gestopte Smolarek.

De twintigjarige Milik heeft volgens hem echter nog wel veel te leren. "Er zijn zoveel spelers die goed beginnen en daarna in de vergetelheid raken. Maar Arek is jong, de wereld ligt aan zijn voeten", gaat Smolarek verder, om vervolgens de strategie van Ajax kort toe te lichten. "Ajax is geen koopclub, maar een club die normaliter produceert en verkoopt. Het enige is dat ze hun talenten niet kunnen behouden wanneer Juventus of Manchester United op de stoep staat."

Bezig met laden …