voetbalzone

Feyenoord met Giménez op jacht naar koppositie tijdens WK-onderbreking

Wessel Antes13 nov 2022, 14:40
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2022, 14:40
Advertentie

Feyenoord begint zondagmiddag met Santiago Giménez in de punt van de aanval. In eigen huis is Excelsior de laatste horde voor de langdurige WK-onderbreking. Bij winst kan Feyenoord zich als koploper in alle rust opmaken voor de tweede seizoenshelft. Door het starten van Giménez moet Danilo genoegen nemen met een rol als wisselspeler. De Rotterdamse stadsderby begint om 16.45 uur en is live te zien op ESPN 2.

Bijlow staat zondag opnieuw onder de lat bij Feyenoord. In de verdediging kiest Slot wederom voor Lutsharel Geertruida als rechtsback, terwijl Quilindschy Hartman de linkerflank mag verdedigen. Gernot Trauner en Dávid Hancko vormen het centrale duo. Op het middenveld spelen Quinten Timber, Orkun Kökçü en Sebastian Szymanski.

Voorin kiest Slot voor Javairô Dilrosun, Giménez en Igor Paixão. Danilo is daardoor naar de bank verwezen. Daarnaast heeft Slot onder anderen Alireza Jahanbakhsh en Patrik Wålemark achter de hand om iets te forceren indien dat nodig is. Feyenoord beschikt momenteel over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Oussama Idrissi ontbreekt nog vanwege een hamstringblessure.

Excelsior
Tegenstander Excelsior moet het in De Kuip doen zonder Sven Nieuwpoort (knieblessure) en Yassin Ayoub (kuitblessure). Marouan Azarkan, die dit seizoen wordt gehuurd van de stadsgenoot, staat wel in de basis tegen zijn eigen werkgever.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Timber, Szymanski, Kökçü; Dilrosun, Giménez, Paixão.

Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, El Yaakoubi, Seymor, Tjoe-A-On; Baas, Eijgenraam, Goudmijn; Azarkan, Van Duinen, Driouech.

Bezig met laden …