voetbalzone

Feyenoord mist Olympiërs tegen PSV

20 aug 2008, 19:26
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2008, 19:26
Advertentie
Het blijft puzzelen voor Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek. De oefenmeester kampte in de aanloop naar het duel om de Johan Cruijff Schaal al met een waslijst aan blessures, en vandaag werd duidelijk dat ook de onlangs teruggekeerde Jonathan de Guzman niet inzetbaar zal zijn.

De 21-jarige middenvelder is met liesklachten teruggekeerd uit China, en die blijken ernstiger dan verwacht. “Hij begon al met pijn en dan moet je niet doorzetten”, zei Verbeek na de eerste lichte training van de jongeling. Een optreden in de Amsterdam Arena, aanstaande zondag tegen PSV, is dan ook uit den boze. “Hij had tegen PSV misschien op de bank kunnen plaats nemen, maar dan had hij topfit moeten zijn en dat is hij niet.”

Naast De Guzman ontbreekt ook aanvalsleider Roy Makaay in de hoofdstad. De blessure aan zijn voet die hij opliep tijdens het Olympisch voetbaltoernooi, is zeer traag genezende. “Het ziet er niet goed uit”, zo zag Verbeek. Hoe lang hij de spits precies kwijt is, is nog niet duidelijk. “Een herstel van twee weken is in elk geval niet reëel”, zei hij.

De coach van de Rotterdammers vind dat Makaay eigenlijk niet meer had moeten spelen na het duel met Nigeria. “Roy zegt nu zelf ook dat hij eerder naar huis was gekomen als meteen was gebleken dat er iets stuk was geweest. Die wetenschap hadden ze toen echter niet en dan neem je een verantwoord risico.”
Bezig met laden …