voetbalzone

‘Feyenoord moet vrezen voor vertrek Hancko: Rotterdammers gaan voor record’

Wessel Antes28 jun 2023, 06:58
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 06:58
Advertentie

Dávid Hancko staat er volgens journalist Gianluca Di Marzio goed op in meerdere Europese topcompetities. De 25-jarige centrale verdediger van Feyenoord geniet belangstelling van onder meer Napoli en Newcastle United. De Italiaanse landskampioen heeft tot dusver enkel geïnformeerd, terwijl de vermogende Engelsen echt concreet zouden zijn. Feyenoord zet bij een vertrek van Hancko in op een vaste transfersom van minstens dertig miljoen euro, wat een uitgaand clubrecord zou zijn.

Hancko groeide in het afgelopen seizoen uit tot een onmisbare schakel in het elftal van trainer Arne Slot. De 27-voudig international van Slowakije is volgens Transfermarkt inmiddels 25 miljoen euro waard, maar Feyenoord wil bij een vertrek van de sterkhouder een hogere transfersom zien. Vorige zomer kwam Hancko voor zes miljoen euro over van Sparta Praag. Dat bedrag moet nu vervijfvoudigd worden bij een vertrek uit De Kuip. Daarmee kan de linkspoot de Feyenoorder worden die voor de hoogste vaste transfersom vertrekt uit Rotterdam-Zuid.

Newcastle, dat deze zomer al Yankuba Minteh uitleende aan Feyenoord, zou momenteel het meest concreet zijn voor Hancko. Volgens 1908.nl werken de Rotterdammers sinds dit jaar samen met the Magpies, al is over die alliantie naar buiten toe nog niets gecommuniceerd. Newcastle is niet de enige Champions League-deelnemer met interesse, want ook Napoli heeft geïnformeerd naar de diensten van Hancko. Wel lijkt hij bij i Partenopei pas in beeld te komen na een vertrek van Kim Min-jae, die hoog op het lijstje staat bij Bayern München en Manchester United.

In het afgelopen seizoen kwam Hancko, die vastligt tot medio 2026, 45 keer in actie voor Feyenoord. Naast zowel Lutsharel Geertruida als Gernot Trauner toonde de Slowaak aan essentieel te zijn voor de Rotterdamse landskampioen. Ook in aanvallend opzicht leverde Hancko zijn bijdrage, met vier doelpunten en vijf assists. De mandekker behoort inmiddels tot de drie Feyenoorders met de hoogste marktwaarde. Santiago Giménez en Geertruida zijn de andere selectiespelers die volgens Transfermarkt minstens 25 miljoen euro waard zijn.

Bezig met laden …