Santiago GimenezImago

Feyenoord neemt recordbod serieus en spreekt met Gimenez over vertrek

Mart van Mourik25 aug 2024, 21:13
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2024, 21:13
Advertentie

Feyenoord is niet ontevreden met het bod van Nottingham Forest op Santiago Gimenez, zo weet Voetbal International zondag te melden. Eerder op de dag meldde de Premier League-club zich bij de Rotterdammers met een bod van 33 miljoen euro, inclusief bonussen. Het voorstel wordt serieus genomen, zo klinkt het.

Het laatste bod dat op tafel lag bedroeg 26 miljoen euro plus 4 miljoen euro aan bonussen. Nu heeft Nottingham Forest het voorstel dus nog met 3 miljoen euro verhoogd. Mocht Feyenoord het bod accepteren, dan zou Gimenez de boeken ingaan als duurste uitgaande transfer uit de clubgeschiedenis.

Eerder werd al duidelijk dat Dennis te Kloese alleen bereid zou zijn mee te denken over een overstap als het transferrecord verbroken wordt, en dat is bij dit bod het geval. Dat record ligt nu in handen van Mats Wieffer, die deze zomer voor 32 miljoen euro de overstap maakte naar Brighton & Hove Albion.

Feyenoord veegde de eerdere voorstellen resoluut van tafel, maar nu lijkt Nottingham Forest een voorstel te hebben gedaan dat Te Kloese kan bekoren. De situatie wordt nu intern besproken en vervolgens gaat de club het gesprek aan met Gimenez en zijn zakelijke vertegenwoordigers.

Gimenez was afgelopen week zelf niet van plan de overstap naar Nottingham Forest te maken, maar inmiddels is hij volgens de berichtgeving volledig van gedachten veranderd.

Hij is gevleid door de toegenomen interesse van de Engelse club, die dus voor de derde keer bij Feyenoord aanklopt. Bovendien kan de Mexicaanse spits een jaarsalaris van liefst vijf miljoen euro exclusief bonussen op gaan strijken.

Zondag kreeg Gimenez een basisplek in het Eredivisie-duel met Sparta Rotterdam (1-1). In dat duel kon hij niet overtuigen en hij werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald ten faveure van Ayase Ueda.

Bezig met laden …