Feyenoord Youth LeagueImago

Feyenoord Onder 19 raakt Plug kwijt en verliest van tiental van Girona

Redactie 02 okt 2024, 16:06
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2024, 16:06

Feyenoord Onder 19 heeft woensdagmiddag niet kunnen winnen van de leeftijdsgenoten van Girona. Het duel in Spanje eindigde in 2-0 voor de thuisploeg, dat tien minuten voor tijd verder moest met tien man na een rode kaart voor Enric García. Jan Plug raakte geblesseerd bij Feyenoord.

Bijzonderheden:
Bij Feyenoord stonden enkele bekende namen aan de aftrap. Zo begonnen onder anderen Givairo Read, Plug en zomeraankoop Aleks Zekovic aan het duel in Girona. Het duurde ruim twintig minuten voordat de eerste mogelijkheid van de wedstrijd te noteren viel.

Girona probeerde het doel van Feyenoord-keeper Ismail Ka onder vuur te nemen, maar verdediger Djomar Giersthove kon dat voorkomen. Enkele minuten voor rust moest Plug het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Matthew Mparaganda. Ayoub Ouarghi kwam in de blessuretijd van het eerste bedrijf op het scorebord, maar die treffer werd ogenschijnlijk onterecht afgekeurd.

De Rotterdammers kwamen na rust goed uit de kleedkamer, maar konden het betere veldspel in het eerste kwartier niet omzetten naar grote doelpogingen. Na een uur spelen kwam Girona dan ook op voorsprong dankzij Juan Arango: 1-0. Onder meer Fabiano Rust kreeg een kans op de gelijkmaker, maar die zou niet meer vallen.

Ruim twintig minuten na die openingstreffer moest de thuisploeg met tien man verder na een rode kaart van García. De aanvaller van de Spanjaarden ging hard door op doelman Ka en moest dat bekopen met een rode prent. In de slotfase zette Min-su Kim de eindstand op het bord na geblunder in de Feyenoord-verdediging: 2-0.