Feyenoord ontsnapt dankzij Kramer aan puntverlies

Yanick Vos16 okt 2016, 16:23
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2016, 16:23
/

Feyenoord is aan puntverlies ontsnapt in het duel met NEC. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst keek lang tegen een achterstand aan na een vroege treffer van Mohamed Rayhi. In de slotfase van de wedstrijd tekende Nicolai Jörgensen voor gelijkmaker, waarna invaller Michiel Kramer in blessuretijd de 1-2 scoorde.

Feyenoord had al snel door dat het een zware middag tegemoet ging. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de bezoekers op achterstand door een zeldzame fout van doelman Brad Jones. Rayhi besloot het eens van een afstandje te proberen en knalde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied vanuit de lucht op doel. De bal leek houdbaar, maar deze ging onder Jones door. Een valse start voor de Rotterdammers, die moeizaam in de wedstrijd kwamen. NEC speelde opportunistisch en deed dat met de steun van het thuispubliek.

Na een halfuur spelen kwam Feyenoor dan toch wat beter in de wedstrijd. Tot grote kansen leidde dit overigens niet. Eric Botteghin kopte vanuit een hoekschop over, waarna Karim El Ahmadi even later niet wist te scoren met een afstandschot. Feyenoord had moeite om kansen te creëren en hoopte hier in de tweede helft wat aan te doen. Na rust nam de ploeg van Van Bronckhorst direct het initiatief. In de openingsfase van het tweede bedrijf was het tegenhouden voor de Nijmegenaren.

Waar Feyenoord op jacht ging naar de gelijkmaker, was het NEC dat via Rayhi een grote kans kreeg om de voorsprong te verdubbelen. De maker van de 1-0 kreeg de bal voor zijn voeten en knalde oog in oog met Jones de bal hard over het doel. Van Bronckhorst greep in en bracht Steven Berghuis voor de onzichtbare Jens Toornstra. Met nog twintig minuten op de klok werd ook Jan-Arie van der Heijden gewisseld. Kramer moest voorin voor extra gevaar gaan zorgen.

/

Feyenoord zette aan in de slotfase, en met het gewenste effect. Jörgensen was al een aantal keer dreigend geweest, maar tien minuten voor tijd had doelman Joris Delle geen antwoord op de inzet van de Deen. Berghuis raakte de paal en in de rebound schoot Jörgensen wél raak. Daarmee had Feyenoord de gewenste gelijkmaker binnen, maar daar nam de koploper van de Eredivisie geen genoegen mee. De mannen van Van Bronckhorst drukten door en sleepten zelfs drie punten uit het vuur. Invaller Kramer maakte in blessuretijd de 1-2. Hij knikte binnen nadat Jörgensen de lat had geraakt.