Feyenoord-opponent Gent loopt in eigen huis tegen zeperd aan

Bart Kruyt08 aug 2010, 19:51
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2010, 19:51

AA Gent is nog duidelijk niet in vorm. De tegenstander van Feyenoord in het Europa League-toernooi bleek in de voorronde van de Champions League al niet opgewassen tegen Dynamo Kiev en leed zondag in eigen huis een ruime nederlaag tegen Racing Genk. De ploeg van Franky Vercauteren wist met liefst 0-4 te winnen.

Voor Gent, dat de eerste competitiewedstrijd tegen Westerlo nog had weten te winnen, betekende dat een flinke oorwassing. In het eigen Jules Ottenstadion speelde de equipe van Francky Dury een moeizame wedstrijd en kwam het al na dertien minuten op achterstand via Kevin De Bruyne, die verwoestend uithaalde en scoorde. Gent probeerde wel wat terug te doen, maar had moeite met het snelle spel van Genk.

Vijf minuten voor rust leidde dat tot een tweede doelpunt van Ngongca Anele, die Bojan Jorgacevic kansloos liet. Gent wist dat het lastig zou worden om nog een goed resultaat uit het vuur te slepen en probeerde het in de tweede helft wel, maar toen Jelle Vossen er 0-3 van maakte was de wedstrijd gespeeld. Tien minuten voor tijd kon invaller Fabien Camus het leed nog verergeren door er 0-4 van te maken.