Feyenoord-opponent Gent toont zich scherp in duel bij Charleroi

Bart Kruyt22 aug 2010, 19:54
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2010, 19:54

AA Gent heeft enigszins aan het zelfvertrouwen kunnen werken voor de aankomende Europa League-wedstrijd tegen Charleroi. De ploeg van Francky Dury speelde zondagavond niet groots, maar toonde zich wel uiterst scherp: 1-3. Die uitslag had nog hoger kunnen uitvallen, maar Shlomi Arbeitman miste een strafschop. Voor Gent betekende het de derde zege van het seizoen.

Charleroi moet het gevoel hebben gehad dat er meer te halen was geweest. De thuisploeg was zeker in de eerste helft de bovenliggende partij en kwam na een kwartier spelen dan ook verdiend op voorsprong, via Hernan Losada. De middenvelder, vorig jaar nog in dienst van SC Heerenveen, werd gevonden door Orlando dos Santos Costa en legde de bal met gevoel in de bovenhoek. Charleroi bleef hierna de bovenliggende partij, maar wist het overwicht niet uit te buiten.

Gent strafte dit nog voor rust af. Een kwartier voor rust pikte Yaya Soumahoro de bal op na matig uitverdedigen bij Charleroi en nam hij de gelijkmaker voor zijn rekening, waarna Stijn de Smet er kort voor de thee voor zorgde dat Gent zelfs met een voorsprong ging rusten. Ditmaal was Soumahoro de aangever: de aanvaller zag De Smet zijn goede pass met een fraai lobje promoveren tot assist.

Gent toonde zich daarmee erg scherp, want de ploeg had niet meer dan twee kansen gehad. In de tweede helft volgde mogelijkheid drie, maar Arbeitman treuzelde te lang en zag de defensie van Charleroi ingrijpen. De Israëliër kende sowieso geen fijne avond, want even later mocht hij aanleggen voor een strafschop, maar hij hielp deze om zeep. Vier minuten voor tijd viel de beslissing alsnog, toen invaller Yassine El Ghanassy de 1-3 voor zijn rekening nam.