voetbalzone

‘Feyenoord overbiedt Antwerp op het laatste moment en wil Stengs wegkapen’

Mart van Mourik23 jul 2023, 23:57
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2023, 23:57
Advertentie

Feyenoord is geïnteresseerd in de diensten van Calvin Stengs, zo meldt het Franse Foot Mercato zondagavond. Royal Antwerp FC is dicht bij het afronden van de transfer, maar de Rotterdammers hopen volgens de berichtgeving de deal op het laatste moment te kapen. Naar verluidt heeft de Stadionclub een bedrag van zeven miljoen euro plus bonussen over voor de vleugelspits.

Afgelopen donderdag meldde De Telegraaf nog dat Royal Antwerp zo goed als rond was met werkgever OGC Nice over de transfer van Stengs. Technisch directeur Marc Overmars was op een haar na akkoord met de Fransen over de te betalen transfersom, die rond de zes miljoen euro zou liggen. Het plan was om Stengs zo in Antwerpen te houden, waar hij het afgelopen jaar op huurbasis speelde. Feyenoord heeft zich echter plotseling gemeld bij Nice, zo klinkt het.

De Rotterdammers zijn bereid om een miljoen euro meer te bieden dan Antwerp. Bovendien zou de transfersom door middel van bonussen op kunnen lopen én zou Feyenoord bereid zijn een doorverkooppercentage af te staan. Mogelijk gebruikt men in De Kuip het geld dat wordt verdiend met de verkoop van Danilo, die dicht bij een transfer naar Rangers is. Stengs speelde eerder onder trainer Arne Slot bij AZ.

Stengs speelde het afgelopen seizoen 37 wedstrijden voor Antwerp, waarin hij goed was voor 3 treffers en 9 assists. De Amstelvener was vrijwel altijd verzekerd van een basisplaats onder trainer Mark van Bommel. Mede dankzij de verrichtingen van Stengs werd de club op de laatste speeldag van het afgelopen seizoen in de Jupiler Pro League kampioen. Daarvoor won Antwerp ook nog eens de Croky Cup, waardoor de dubbel een feit was.

Bezig met laden …