voetbalzone

Feyenoord pakt na Calvin Stengs meteen door voor volgende aankoop

Jeroen van Poppel25 jul 2023, 09:00
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:01
Advertentie

Feyenoord pakt na het binnenhalen van Calvin Stengs direct door, zo meldt 1908.nl. De Rotterdammers zoeken toenadering tot Dinamo Zagreb om ook de transfer van Luka Ivanusec vlot te trekken. Feyenoord hoopt de 24-jarige Kroaat spoedig te kunnen presenteren.

Het laatst bekende bod van Feyenoord op Ivanusec bedroeg volgens 1908.nl 8,5 miljoen euro exclusief bonussen. Daarmee kwamen de Rotterdammers al dicht in de buurt bij de vraagprijs van Dinamo, maar vervolgens bleef het een week stil rond Ivanusec. Feyenoord kaapte ondertussen Stengs voor de neus weg bij Royal Antwerp, dat op het punt stond om de hangende rechtsbuiten na een huurperiode definitief over te nemen van OGC Nice. Feyenoord stak daar een stokje voor en maakt ongeveer zes miljoen euro over voor Stengs, die dinsdag al medisch gekeurd wordt.

Ivanusec staat ook in de belangstelling van VfL Wolfsburg, RCD Mallorca en Fiorentina, maar is bereid om te wachten tot Feyenoord een akkoord heeft bereikt met Dinamo. Een doorslaggevende factor daarbij is dat de Rotterdammers komend seizoen uitkomen in de groepsfase van de Champions League. Die voorwaarde kunnen de andere geïnteresseerde clubs niet bieden.

Ivanusec speelt sinds 2019 voor Dinamo Zagreb, dat destijds ongeveer drie miljoen euro overmaakte aan NK Lokomotiva. Ivanusec staat op 32 goals en 18 assists in 166 officiële duels voor Dinamo. In juni gaf hij als basisspeler een assist in de halve finale van de Nations League tegen Oranje (4-2 voor Kroatië na verlenging). De veertienvoudig international komt het best tot zijn recht als linkeraanvaller, maar kan ook uitstekend uit de voeten op 10.

Bezig met laden …