voetbalzone

'Feyenoord praat met FC Twente over spelersruil Cabral-Verhoek'

Daniel Cabot Kerkdijk31 aug 2012, 07:00
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2012, 07:00
Advertentie

Jerson Cabral geniet belangstelling van Swansea City, maar kan ook opteren voor een langer verblijf in Nederland. Volgens Voetbal International zou Feyenoord inmiddels met FC Twente in gesprek zijn over een spelersruil. Cabral kan naar verluidt de overstap maken naar Enschede, waarbij Wesley Verhoek de omgekeerde weg naar Rotterdam-Zuid kan bewandelen.

/

Cabral komt onder Ronald Koeman nauwelijks aan spelen toe. Feyenoord en Swansea City hebben op enige details na een akkoord over de transfersom van naar verluidt 1,25 miljoen euro voor het tot 2013 doorlopende contract van Cabral, maar officieel is de transfer nog allerminst. Zaakwaarnemer Wessel Weezenberg zei al dat er voldoende interesse was in zijn 21-jarige cliënt, maar technisch directeur Martin van Geel wist van niets.

Verhoek maakte in januari 2012 de overstap van ADO Den Haag naar FC Twente, nadat hij een jaar geleden afzag van een transfer naar Nottingham Forest. De Hagenaar is er niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren in Enschede. Tot dusver speelde hij tien Eredivisieduels, waarvan acht als invaller.

Cabral werd geboren in Rotterdam en opgeleid bij Feyenoord, waar hij in het seizoen 2010/11 debuteerde in het eerste elftal. De aanvaller kwam tot dusver tot 52 competitiewedstrijden, waarin hij acht keer wist te scoren. Ronald Koeman liet Cabral vorig seizoen nog 22 keer starten: dit seizoen kwam hij nog niet verder dan een invalbeurt tegen Dynamo Kiev en een tegen Heerenveen.

Bezig met laden …