voetbalzone

Feyenoord presenteert nieuw uittenue: eerbetoon aan architectuur van Rotterdam

Jan Hoeksema19 jul 2024, 10:09
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:52
Advertentie

Feyenoord en kledingsponsor Castore hebben vrijdagochtend het uittenue van de Rotterdammers voor komend seizoen gepresenteerd. Het shirt is zwart met groen-witte accenten en 'is een eerbetoon aan de historische bruggen en de indrukwekkende architectuur van Rotterdam'.

Feyenoord viert vrijdag zijn 116de verjaardag en dus trakteert het de supporters met een nieuw tricot. Het tenue is overwegend zwart, waarbij de kraag en mouwen enkele groene en witte details kennen.

De logo's van Feyenoord, Castore en de nieuwe hoofdsponsor MediaMarkt zijn afgebeeld in het wit. Op de buitenkant van de kraag is ‘1908’ gedrukt, verwijzend naar het oprichtingsjaar van de Rotterdamse club.

Op het shirt wordt verder verwezen naar de Erasmusbrug, de Hefbrug en de Willemsbrug. Feyenoord noemt het tenue dan ook een 'een eerbetoon aan de historische bruggen en de indrukwekkende architectuur van Rotterdam'.

Vermoedelijk speelt Feyenoord op 4 augustus de eerste officiële wedstrijd in het nieuwe uitshirt. Op die dag neemt de ploeg van Brian Priske het in de strijd om de Johan Cruijff Schaal op tegen landskampioen PSV.

In aanloop naar die wedstrijd oefent de bekerwinnaar nog driemaal. Achtereenvolgens Cercle Brugge, Benfica en AS Monaco zijn voor die tijd de tegenstanders van Feyenoord.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …