voetbalzone

Feyenoord shopt in Premier League; snelle binnenlandse doorverhuur verwacht

Wessel Antes12 jun 2023, 14:58
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 14:58
Advertentie

Feyenoord heeft Antef Tsoungui overgenomen van Brighton & Hove Albion, zo meldt de Rotterdamse club via de officiële kanalen. De twintigjarige Belgische verdediger heeft in De Kuip zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2025. De Stadionclub heeft tevens de optie bedongen om daar nog een seizoen aan toe te voegen. Eerder meldde 1908.nl al dat Feyenoord de linksbenige Tsoungui eerst wil verhuren aan FC Dordrecht, maar dat zal de komende weken nog moeten blijken.

Mark Ruijl, Head of Scouting van Feyenoord, is tevreden met de komst van Tsoungui. “Antef is een zeer getalenteerde voetballende verdediger die beide posities centraal achterin kan invullen. Wij zijn ervan overtuigd dat Antef zich verder gaat ontwikkelen tot een zeer complete speler. We gaan hem de komende jaren dan ook intensief ondersteunen in zijn ontwikkeling en tevens in overleg met hem de juiste route uitstippelen.” Verwacht wordt dus dat Tsoungui komend seizoen vlieguren gaat maken bij Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdammers gaan de komende jaren intensiever samenwerken met de Schapenkoppen.

Tsoungui zelf is ook tevreden met zijn overstap naar Nederland. “Het spreekt voor zich dat ik erg trots ben om bij een club te mogen tekenen die een prachtige historie bezit, in een geweldig stadion speelt en uitzinnige supporters heeft. Ik wi in het nieuwe seizoen zo veel mogelijk wedstrijden spelen en aan iedereen laten zien wat ik in huis heb.” De in Brussel geboren verdediger speelde tot 2018 in de jeugdopleiding van Chelsea, alvorens hij de overstap maakte naar Brighton. Daar speelde Tsoungui uiteindelijk één wedstrijd in de hoofdmacht. In het afgelopen seizoen werd hij kortstondig uitgeleend aan Lommel SK in zijn geboorteland.

Samenwerking
Feyenoord wil komend seizoen vier spelers uitlenen aan Dordrecht. Het is de bedoeling dat met name buitenlandse talenten uit de Rotterdamse jeugdopleiding ervaring gaan opdoen in de Keuken Kampioen Divisie. Met de Feyenoord-talenten hoopt Dordrecht de stap te zetten richting het linkerrijtje. De samenwerking is ook in financieel opzicht aantrekkelijk voor de Dordtenaren. “De bedoeling is dat het jongens zijn die na een jaar hier de nummer twaalf, dertien en veertien zijn van Feyenoord. En stel dat ze niet goed genoeg zijn voor Feyenoord 1, maar wel goed genoeg voor een andere club in de Eredivisie, dan hebben we een win-winsituatie”, aldus algemeen directeur Hans de Zeeuw in gesprek met RTV Dordrecht.

Bezig met laden …