Feyenoord slaagt er ondanks overwicht niet in derde duel op rij te winnen

Jonathan van Haaster15 jul 2023, 15:53
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2023, 15:53

Feyenoord is er niet in geslaagd ook zijn derde oefenduel van de voorbereiding te winnen. Na eerdere overwinningen op PEC Zwolle (3-1) en Club Brugge (2-0) bleef de ploeg van trainer Arne Slot zaterdag steken op een 0-0 gelijkspel tegen Union Sint-Gillis. De Rotterdammers waren op Sportpark Smitshoek in Barendrecht de bovenliggende partij, maar kansen waren niet aan onder meer Alireza Jahanbakhsh en Yankuba Minteh besteed. Na het trainingskamp in Oostenrijk speelt Feyenoord zijn volgende oefenwedstrijd. De Rotterdammers nemen het op 27 juli in De Kuip op tegen Villarreal.

Slot besloot ten opzichte van het duel met Club Brugge drie wijzigingen door te voeren. Neraysho Kasanwirjo, Marcos López en Thomas van den Belt kregen de kans zich vanaf de aftrap te laten zien, wat ten koste ging van respectievelijk Marcus Pedersen, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer. Justin Bijlow verdedigde het doel in de eerste helft en hij zag de verdediging bestaan uit Kasanwirjo, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko en López. Van den Belt stond naast Ramiz Zerrouki centraal op het middenveld. Spits Danilo werd in zijn rug gesteund door Igor Paixão, Quinten Timber en Javairô Dilrosun. Aan de kant van Union stond voormalig Feyenoorder Bart Nieuwkoop in de basis. Elton Kabangu, die deze zomer overkwam van Willem II, begon op de bank.

De eerste helft was bepaald geen spectaculaire te noemen. Wel was de openingsfase voor Feyenoord, dat op het middenveld hoog druk zette en de eerste kans kreeg via Kasanwirjo. De door AEK Athene begeerde verdediger zag zijn lage afstandsschot gekeerd worden door Union-doelman Anthony Moris. Feyenoord-back López leek even later geblesseerd te raken nadat hij tussen twee spelers terechtkwam, maar na een korte blessurebehandeling kon hij verder. Het eerste gevaar van Union kwam op naam van Victor Boniface, die binnendoor sneed bij Kasanwirjo en in het zijnet schoot. Grote kansen vielen er in het restant van de eerste helft niet meer te noteren. Wisselspelers van beide ploegen maakten zich langs de kant klaar voor een invalbeurt in de tweede helft, terwijl de bal voornamelijk op het middenveld terug te vinden was.

Het eerste gevaar na rust kwam op naam van Union-middenvelder Cameron Puertas. De Zwitser moest echter zijn meerdere erkennen in invaller Timon Wellenreuther, die een treffer voorkwam met een knappe duik. Feyenoord nam het initiatief in de fase daarna over en dat leidde tot kansen voor Jahanbakhsh. Allereerst krulde de Iraniër zijn vrije trap een meter over het Belgische doel, amper een minuut later schoot hij net naast na uitstekend voorbereidend werk van Leo Sauer. Feyenoord bleef de bovenliggende partij en kwam er onder meer via Pedersen en Sauer dreigend uit, maar tot een treffer leidde dat niet.

In de slotfase schakelde Feyenoord een tandje bij en dat leidde meerdere keren tot groot gevaar. Zo probeerde Minteh het van het puntje van de zestien. Hij zag zijn schot een meter over de verre kruising vliegen. Even later ontsnapte de Gambiaan aan de aandacht van de Belgische verdediging en sprintte hij richting de zestien. Vanuit een lastige hoek trof zijn schot het lichaam van de ingevallen doelman Joachim Imbrechts. Feyenoord bleef aanzetten en via een teruggebrachte kopbal van Hartman kreeg Gjivai Zechiël een geode mogelijkheid. Ook hij stuitte echter op Imbrechts. Het bleek de laatste serieuze kans van de wedstrijd te zijn.

Opstelling Feyenoord eerste helft: Bijlow, Kasanwirjo, Geertruida, Hancko, López; Van den Belt, Zerrouki, Timber; Paixão, Danilo, Dilrosun.

Opstelling Feyenoord tweede helft: Wellenreuther; Pedersen, Milambo, Hendriks, Hartman; Wieffer, Zechiël, Sauer, Minteh, Bullaude, Jahanbakhsh.