voetbalzone

‘Feyenoord slaat eerste bod op Lutsharel Geertruida af; Sky noemt prijskaartje’

Wessel Antes01 jul 2023, 10:57
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2023, 10:57
Advertentie

Feyenoord heeft het eerste bod van RB Leipzig op Lutsharel Geertruida afgeslagen, zo meldt journalist Philipp Hinze van Sky Deutschland zaterdagochtend. De Rotterdammers zijn niet onder de indruk van de eerste Duitse aanbieding en willen meer dan 20 miljoen euro voor de 22-jarige verdediger. Volgens Hinze moet er worden gedacht aan een bedrag van minstens 25 miljoen euro voor Geertruida, dat middels bonussen voor een totaalpakket van dertig miljoen euro kan zorgen. In De Kuip ligt de drievoudig international van Oranje nog tot medio 2025 vast.

Donderdagochtend sijpelden de eerste berichten door over de interesse van Leipzig in Geertruida. Fabrizio Romano meldde zich op Twitter en beweerde dat Feyenoord een bod had ontvangen, waarna Dennis te Kloese dat ontkende tegenover Voetbal International. “Er is belangstelling, maar het is zeker geen concreet verhaal”, aldus de algemeen directeur van de Stadionclub. Te Kloese gaf verder aan dat een vertrek van Geertruida ‘voor alle partijen goed moet zijn’ en benadrukte dat de regerend landskampioen de belangrijkste partij is.

Geertruida verlengde in maart nog zijn contract tot medio 2025, waardoor de Rotterdammers hoog in de boom kunnen gaan zitten. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt Geertruida momenteel een marktwaarde van 25 miljoen euro, een bedrag dat Te Kloese volgens de Duitse berichtgeving in ieder geval wil ophalen bij een verkoop van de mandekker. Ook collega-verdediger Dávid Hancko staat er overigens goed op in de Europese top. Volgens Gianluca Di Marzio hengelen Napoli en Newcastle United naar de diensten van de Slovaak.

Geertruida kende een seizoen uit duizenden, met onder meer de landstitel en zijn interlanddebuut. Afwisselend als rechtsback, centrumverdediger en verdedigende middenvelder was hij een onmisbare schakel in het succesteam van trainer Arne Slot. Voor de Feyenoord-trainer ligt flink wat herstelwerk in het verschiet: ook aanvoerder Orkun Kökçü vertrok al uit De Kuip en is inmiddels speler van Benfica. Vrijdagavond bracht 1908.nl dat doelman Justin Bijlow concreet wordt gevolgd door Manchester United, al lijkt dat nog afwachten te zijn.

Bezig met laden …