Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Quilindschy Hartman is fan van Steven Bergwijn: ‘Zou hem vaker opstellen in Oranje’

Laatste update:

Steven Bergwijn vervult vooralsnog een bijrol bij het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. De aanvoerder van Ajax kwam tijdens de groepsfase van het eindtoernooi nog geen minuut in actie voor Oranje. De momenteel geblesseerde Feyenoorder en collega-international Quilindschy Hartman breekt voor hem een lans.

In het programma Matchday van Supergaande, gemaakt door muziekgroep Broederliefde, deelt Hartman zijn ideale basiself van Nederland. Als eerst valt op dat de verdediger van Feyenoord in het hart van de defensie niet kiest voor Stefan de Vrij.

Hartman opteert voor een centrum dat bestaat uit Virgil van Dijk en Nathan Aké, waardoor er op de linksbackpositie een plekje vrijkomt voor Ian Maatsen.

Maatsen werd als vervanger van Frenkie de Jong vlak voor aanvang van het EK alsnog bij de selectie gehaald, maar wacht ook nog op zijn eerste speelminuten op het eindtoernooi.

Zijn ploeggenoot Lutsharel Geertruida krijgt als rechtsback de voorkeur boven Denzel Dumfries, terwijl Hartman daarnaast vindt dat Bergwijn dit EK meer minuten moet maken. “Ik zeg je eerlijk: ik zou Bergwijn ook vaker laten spelen”, zegt de Feyenoord-verdediger, waarna leden van de hiphopgroep Broederliefde instemmend knikken.

“Ik ben fan van Bergwijn”, vervolgt Hartman, die uitlegt dat het logisch is dat Bergwijn geen eerste keus is op linksbuiten. “Cody Gakpo speelt, want Gakpo is heel goed. Maar ik zou Bergwijn misschien een keer rond minuut zestig laten invallen.”

Hartmans favoriete opstelling: Verbruggen; Geertruida, Aké, Van Dijk, Maatsen; Schouten, Reijnders, Simons; Frimpong, Memphis, Gakpo.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Wie wint het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Hartman hele leuke jongen, maar is het niet raar dat een collega international zijn favoriete 11 geeft?😅

1 juli 2024 om 14:06
0

Wat dacht je van het feit dat hij Bijlow niet in de goal zet ten faveure van Verbruggen. Dat zal Bijlow leuk vinden.

1 juli 2024 om 14:35
0

Kan dat juist wel waarderen van Hartman. In plaats van vriendjes politiek krijg je zijn echte opstelling te horen

1 juli 2024 om 15:31
0

Is het niet zo dat juist doordat mensen dit raar vinden, of niet collegiaal voetballers tegenwoordig juist helemaal niets meer zeggen. Alles wat je zegt kan en zal tegen je worden gebruikt.....is het niet in de traditionele, dan wel op social media.
Zullen ook wel weer "supporters" zijn die vinden dat hij het als Feyenoorder niet mag opnemen voor Bergwijn.

Vermoeiend toch?
Vind het juist mooi dat Q zich gewoon uitspreekt hierover. Zouden meer mensen moeten doen. Hij doet geen vlieg kwaad en zegt gewoon wat hij vindt. Als mensen zich daardoor beledigd, gepasseerd of weet ik veel wat voelen, ligt dat vooral aan die mensen zelf.

1 juli 2024 om 15:52
0

Nouja hij scoort er wel punten mee bij mij, dit is exact mijn favoriete opstelling waarbij ik hooguit Maatsen/van de Ven een discussiepunt zou vinden en zelfs dan kan ik me een plekje voor Maatsen ook wel indenken omdat de enige echte linksback is en geen LCV die ook linksback kan spelen.

Ik snap de roep om een invalbeurt van Bergwijn ergens ook wel, behalve dan dat je Malen op de bank hebt zetten. Malen is eerste invaller op linksbuiten wat mij betreft, veel meer dan concurrent van Frimpong op rechtsbuiten. Hij speelt bij Dortmund op rechtsbuiten omdat dat het systeem van Dortmund is. Dat is één van de heel weinige clubs die nog met een targetman als eerste spits speelt (in plaats van een targetman die als pinchhitter wordt gebruikt) en om die targetman te lanceren speelt met een linkspoot op linksbuiten (adeyemi) en een rechtspoot op rechtsbuiten (sancho of Malen).

Bij het Nederlands elftal speel je met een valse spits en een linksbenige rechtsbuiten hebben we niet, dus moeten we daar dan maar de speler zetten die het meest familiair in die rol is en dat is zonder meer Frimpong die de laatste wedstrijden van het seizoen vaker als rechter halve tien met een valse spits naast zich (adli of Hofmann bijvoorbeeld) speelde dan als rechterwingback. Als je Malen dan brengt om iets te forceren moet je hem de kans geven naar binnen te trekken en dat moet vanaf links in zijn geval.

1 juli 2024 om 16:54
0

Prima toch? Leuke gozer inderdaad. Ik vind het juist wel mooi dat hij dit soort dingen gewoon zegt. Dit soort dingen moeten we gewoon toejuichen.

Heeft ook gewoon gelijk. Bergwijn ligt natuurlijk onder een vergrootglas als aanvoerder van dit dolende Ajax maar het blijft gewoon een kwalitatief goede ECHTE buitenspeler. Daar hebben we er gewoon niet veel van. Ik ben geen fan van Bergwijn maar het is wel iemand met een actie en schot, al is dat er bij Ajax weinig uitgekomen de laatste jaren. Mensen doen echt alsof het een koekenbakkers is maar het blijft een van onze beste buitenspelers en ik snap wel dat hij mee is genomen dit EK

1 juli 2024 om 13:27
0

Bergwijn mist een essentieel iets, namelijk een bepaald aanpassingsvermogen in de vorm van zelfreflectie. Hij is tactisch best slim en is fysiek en technisch gewoon goed, maar hij is zich steeds meer gaan richten op het maken van doelpunten, terwijl hij zowel binnen- als buitenom gevaarlijk kan zijn. Hij is tegenwoordig veel te voorspelbaar omdat hij toch altijd naar binnen trekt. Bergwijn blijft wisselvallig en is geen betere speler geworden in de afgelopen 5 jaar. Bergwijn is natuurlijk geen slechte speler, voor Eredivisie-begrippen. Echter is hij internationaal gezien behoorlijke middelmaat.

1 juli 2024 om 15:14
0

Vind Gakpo te voorspelbaar worden met zijn rechterbeen. Misschien dan iemand er idd inzetten na ruim een uur die ook nog een versnelling heeft op de eerste paar meter om er langs te komen?! Bergwijn was wel slecht de laatste twee jaar, maar bij Oranje heeft ie nooit verzaakt, dat speelt ook mee.

1 juli 2024 om 15:23
0

Wat het vooral is: De concurrenten zijn ook weer niet vreselijk veel beter. Het is allemaal een beetje om het even en Bergwijn heeft door zijn transferbedrag de beeldvorming als speler ook niet mee. Echter zijn vooral Malen en Gakpo wel verder.

1 juli 2024 om 13:54
0

Zo'n ''kwalitatief goede echte buitenspeler'' is het ook niet hoor. Is gewoon een vrij matige buitenspeler.

1 juli 2024 om 14:26
0

Met kwalitatief goed bedoel ik dat je ermee kunt aankomen op dit niveau. Hij zal het niveau zeker niet omhoog trekken en ik ben ook geen fan van hem als speler, maar zo slecht als mensen zeggen is hij niet.

1 juli 2024 om 15:07
0

Nou ja, je hebt het wel over een speler die bijna figurant was bij Tottenham en het bij Ajax ook niet voor elkaar krijgt om de Eredivisie echt te ontgroeien. Bergwijn is niet slecht, maar het mag met betrekking tot Oranje eigenlijk niet de maatstaf zijn. Niet omdat hij het voetbaltechnisch niet in zich heeft, maar omdat het er niet uitkomt. Mentaal heeft hij niet datgene wat je moet hebben om te slagen op een hoog niveau. Hij staat niet voor niets al vijf jaar stil in zijn ontwikkeling.

1 juli 2024 om 23:36
0

@sirius ik denk alleen dat het wel een speler is die iets zou kunnen forceren op dit niveau omdat hij het in principe aan kan. Zeggen dat hij bij spurs een figurant was is zeggen dat je hem niet hebt zien spelen bij spurs. Hij heeft aardig wat belangrijke momenten gehad in zn tijd bij tottenham ondanks dat hij op de lange termijn geen basisspeler werd.

Ik zou Ake lekker laten staan maar gaan spelen met een centrum Virgil - de Ligt of VDV. Denk ook wel in dit elftal dat je het gif en de winnaarsmentaliteit van Dumfries goed kunt gebruiken. Ons middenveld is lood om oud ijzer en gewoon relatief gezien heel matig. Bergwijn speelt in Oranje niet altijd slecht maar zou echt mijn laatste aanvaller zijn die ik zou wisselen.

Ik vind Hartman een aardige, relaxte en realiatische gozer maar dat hij serieus Bergwijn meer minuten ziet maken, uberhaupt minuten ziet maken trouwens. Bergwijn had na dat hij die klap had gegeven aan Nieuwkoop niet eens als een serieuze optie gezien mogen worden zo iemand wil je namelijk niet in het nationale elftal hebben. Dan heb ik het nog niets eens over zijn prestaties die als duurste speler van de Eredivisie echt schandalig zijn.

Ik had Hartman eerlijk gezegd wel wat hoger ingeschat.

1 juli 2024 om 14:19
0

Mijn hemel, je praat over Bergwijn alsof hij hetzelfde als Promes heeft gedaan..

1 juli 2024 om 14:57
0

Het zit diep blijkbaar

1 juli 2024 om 14:58
0

Hier spreekt ws weer een anti Ajax individu. Het is natuurlijk van de zotte om spelers die een (te) harde overtreding, tik of klap hebben uitgedeeld uit te sluiten van een nationaal elftal. Waarschijnlijk zouden er niet veel goede internationals over blijven, ze flikken allemaal weleens wat. Waarmee het zeker niet goed gepraat moet worden maar de selectie van een speler af laten hangen van wat hij wel of niet flikt binnen te lijnen is absurd.

1 juli 2024 om 15:31
0

@jacksparrow en bij jouw spreekt er ws weer een Ajaxsupporter die het wilt laten afdoen als een tik(je). Ik blijf het namelijk van de zotte vinden dat als je gefrusteerd bent en het niet loopt op het veld je dan maar lukraak iemand een doodschop gaat geven of uit het niets in een sprint zonder bal iemand half KO slaat. Dit soort zaken horen gewoon getsraft te worden maar noch door Ajax of de KNVb is er helemaal niets aan gedaan.

Kan me nog herinneren toen Berghuis zulke idiote tackles en slidings maakte heel Nederland in rep en roer stond en hij dit deed omdat hij... gefrusteerd was.

1 juli 2024 om 15:48
0

En, is Berghuis ooit uigesloten als international destijds? Je bent gewoon enorm aan het overdrijven nu Weszol.. Spelers worden niet ineens uitgesloten van interlandvoetbal vanwege een dergelijke actie.

1 juli 2024 om 16:25
0

Sanderr, Berghuis werd niet officieel uitgesloten maar hij werd ook niet geselecteerd wat ook terecht was na zulke dwaze acties. Dit is een lekker voorbeeld naar de jeugd ook natuurlijk. Iemand half KO slaan maar wel lekker voor het nationale elftal selecteren. Het zou Ajax/koeman/knvb juist sieren als Berwgijn wel was geschorst en niet was meegenomen dan had je dus echt een sterk statement. Want Berghuis werd achteraf wel geschorst.

2 juli 2024 om 09:06
0

Een Ajax supporter joh :-), Ik zou mn posts eens wat vaker nakijken! En lees ook wat ik schrijf he hierboven. Ik vind ook dat het bestraft moet worden maar mijn punt is, en niet omdat ik wel of niet Ajax fan ben, dat een selectie voor een nationaal elftal niet af moet hangen van een idiote actie een keer in het veld. Verder is Bergwijn in het veld een redelijk rustige jongen.

Om er nu Berghuis bij te halen.... waarom, waarom niet Suarez, of John de Wolf???

2 juli 2024 om 09:08
0

Dat was niet vanwege zn stomme acties. Maar gewoon omdat hij niet nodig was. Pfff, beginnen over voorbeeld voor de jeugd.... zwaktebod, je argumentatie slaat gewoon kant nog wal. Net zoals het de KNVB zou sieren blablabla. Nogmaals, dan worden er wekelijks spelers geschorst door clubs.

1 juli 2024 om 15:09
0

Iedere speler gaat weleens over de schreef. Zolang het een incident is, kun je daar niet het hele doen en laten van iemand op beoordelen.

Nou, kunnen we onze Q ook van het lijstje toekomstige bondscoaches afhalen. Nee geintje, ieder zijn voorkeur natuurlijk en misschien kan je Bergwijn idd een keer laten invallen, maar alleen als Malen geblesseerd is oid.

1 juli 2024 om 13:41
0

En als je met een ruime score voorstaat aub,

1 juli 2024 om 13:54
0

Ik vind Hartman wel echt een verademing als mens. Niet dat populistische geouwehoer van: ik ben een Feyenoorders dus ik moet alles afkraken was "020" is, maar gewoon eerlijk: hij is goed, als speelt ie bij mijn concurrent.

Eigenlijk zouden alle spelers en supporters hier een voorbeeld aan moeten nemen.

1 juli 2024 om 13:59
0

Ja absoluut. Zegt ie ook rondom klassiekers, dat ie die gasten van Ajax gewoon leuke jongens vindt en het maar een spelletje is.

Op basis van zijn seizoen bij ajax heeft hij niks te zoeken in het Nederlands elftal. Hij heeft teveel snelheid ingeleverd om zijn mannetje voorbij te gaan.

1 juli 2024 om 15:16
0

Ja, maar toch liet hij bij Oranje ook leuke dingen zien terwijl hij bij Tottenham zat te banken. Ik sluit niet uit dat hij dat weer zou kunnen doen. Al ben ik verbaasd dat hij uberhaupt mee is na zijn (gebrek aan) prestaties de afgelopen seizoenen

1 juli 2024 om 15:18
0

Nou ja, leuke dingen? Hij speelde twee goede wedstrijden kort achter elkaar. Het gros van z'n interlands was Bergwijn behoorlijk onzichtbaar.

Het is altijd zo'n verstandige jongen die Hartman

Leuk man een programma dat broederliefde heet met vooral donkere mensen.. Alsof dat dan broeders zijn ofzo. Zal mij geen pijn doen maar is mischien wel een beetje rasistisch.

1 juli 2024 om 14:25
0

Het programma heet matchday en wordt gepresenteerd door een muziekgroep die broederliefde heet.

1 juli 2024 om 14:43
0

Ik denk dat jij de racist hier bent meneer. Dat @voetbalzone dit soort comments nog toestaat deze tijd... Zal maar even naar de show kijken, of zal je je dan zo onzeker en oud voelen omdat je de taal van de nieuwe generatie niet meer vestaat. Kolleberga

1 juli 2024 om 15:18
0

Laten we wel eerlijk zijn; als het andersom was geweest met een groepje mensen die voornamelijk blanke voetballers naar het programma haalden, zou men het ook op racisme of discriminatie gooien. Niet dat het allemaal heel boeiend is. Het is immers hun show en ze mogen uitnodigen wie ze willen. Ik zou het ook geen racisme of iets dergelijks willen noemen, jij en Kolleberga zijn eigenlijk twee kanten van dezelfde medaille. Hij gaat veel te erg van 0 naar 100 om iets onnodigs, maar jij gooit het ook wel heel makkelijk op een generatiekloof of iets dergelijks. Mensen maken dat soort discussies ook onnodig emotioneel, maar feit is dat bij mensen het volgende gezegde wel van toepassing is, namelijk: "soort zoekt soort". Je hebt nou eenmaal meer binding met iets dat je bindt, zoals cultuur. Daar zitten discriminerende aspecten aan, hoe graag we ook willen doen alsof dat niet zo is.

1 juli 2024 om 15:58
0

Jij begrijpt me post dus niet... Het is juist tegen racisme.

1 juli 2024 om 16:01
0

Broederliefde zou in 2017 als ambassadeurs van de vrijheid op het podium staan van diverse bevrijdingsfestivals, totdat een filmpje opdook waarin was te zien dat bandlid Emms antisemitische leuzen scandeert ('hamas Hamas joden aan het gas' tijdens de bekerfinale Feyenoord-Utrecht in 2016.

1 juli 2024 om 16:04
0

Tja ik zoek meestal ook het midden moet ik eerlijk zeggen en ging nu mischien iets te ver. Dat maakt me nog geen rasist... Ik maakte ook de fout door de naam van het programma en de band door elkaar te halen. Toch had ik al wel het 1 en ander gehoord over de groep wat ik hier later ook post. Daarnaast krijg ik soms het gevoel bij FC Afkicken dat ze geforceerd hun best doen om te includeren en kreeg bij Matchday direct zo´n FUNX gevoel. Maar sorry als ik slecht geinformeerd was.

Hij laat niet meer of minder blijken dat hij Bergwijn een uitstekende speler vindt en dat hij daarbij iemand van de "aartsvijand" benoemt spreekt enkel en alleen in zijn voordeel. Dit zal bij een hoop Feyenoord fans niet lekker vallen maar daar heeft hij, terecht, lak aan. Tenminste weer iemand die zich uit durft te spreken. Ik zou zeggen, kijk wat hij in het veld doet, ook tegen Ajax, dat is belangrijk. Ik ga er stiekem vanuit dat hij Bergwijn geen cm gunt in 1 tegen 1 duels (als ze elkaar al tegen komen).

Ik kan me dit soort woorden op zich wel voorstellen. Ik denk ook dat Bergwijn 1-op-1 lastig te bespelen is voor een back. Hij is redelijk snel, behoorlijk sterk en z'n techniek is ook goed. In het grote geheel is Bergwijn niet indrukwekkend, maar in de 1-op-1 context snap ik wel dat veel backs hem goed vinden en met dit soort woorden komen. Toch is Bergwijn wel een speler die al jaren hetzelfde niveau heeft en de Eredivisie maar niet ontgroeit. Ik denk niet dat je in Oranje nog veel beroep op hem moet doen als hij maar op hetzelfde niveau blijft hangen. Voorheen nam je hem erbij als talent, maar inmiddels is Bergwijn 26 jaar. Da's relatief jong, maar het belooft niet heel veel als je nog steeds hetzelfde niveau hebt als toen je 20 of 21 was.

Maar waarom wil hij Bergwijn dan vaker zien invallen?

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren