Feyenoord-spits Ayase Ueda uiterst belangrijk met twee goals voor Japan

Bart DHanis24 jan 2024, 13:54
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:25

Ayase Ueda heeft zijn eerste basisplaats op de Azië Cup meteen opgeluisterd met twee treffers. In de 3-1 overwinning op Indonesië nam de spits van Feyenoord twee treffers voor zijn rekening. Justin Hubner, die werd geboren in Den Bosch, maakte een eigen doelpunt.

Bijzonderheden:
Japan schoot werkelijk uit de startblokken woensdagmiddag. Al na zes minuten kregen de Japanners een strafschop, die door Ueda keihard in de kruising werd geschoten. Pas in de tweede helft nam Japan afstand van de Indonesiërs. Een lage voorzet van voormalig PSV’er Ritsu Doan belandde bij de tweede paal voor de voeten van Ueda, die zo zijn tweede van het duel kon maken.

Twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd leek Ueda zijn hattrick te gaan maken. Zijn schot werd echter dusdanig van richting veranderd door Hubner, dat de bal via de onderkant van de lat de andere hoek invloog. In de blessuretijd maakte Sandy Walsh namens Indonesië nog de 3-1.

Japan heeft zich door de overwinning gekwalificeerd voor de knock-outfase van het toernooi. Indonesië eindigt als derde in Groep D en moet afwachten of het bij de beste nummers 3 zal horen.