Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord spot transfertarget in Brazilië: ’De gesprekken zijn gaande‘’

Laatste update:

Feyenoord heeft zich bij Fluminense gemeld voor de 25-jarige Claudio Rodrigues Gomes, kortweg Guga. Dat meldt journalist Venê Casagrande van SBT Rio. De Rotterdammers lijken zich nog deze winter te willen versterken met een nieuwe rechtsback.

Naar verluidt heeft Feyenoord al een bod bij Fluminense neergelegd van vijf miljoen euro om tachtig procent van de transferrechten van Guga in handen te krijgen. Casagrande, die meer dan 900.000 volgers op X heeft, laat weten dat er momenteel gesprekken tussen beide clubs over de verdediger plaatsvinden.

De in Rio de Janeiro geboren rechtsback beschikt tevens over de Portugese nationaliteit. Tot nog toe speelde hij 228 wedstrijden in zijn carrière. Namens Fluminense kwam Guga vooralsnog 41 keer in actie. Eerder stond hij onder contract bij Avaí en Atlético Mineiro.

1908.nl heeft zondagavond naar eigen zeggen ‘flink rondgebeld’, maar kan de interesse van Feyenoord in Guga vooralsnog niet bevestigen. “Feyenoord wil zich voor donderdag 23:59 nog wel met één rechtsback versterken en lijkt op dit moment alleen in de markt voor Kevin Mbabu en Lorenz Assignon”, zo wordt er geschreven.

Zondagavond meldde 1908.nl dat Assignon een transfer naar Feyenoord ‘enorm’ ziet zitten. De 23-jarige Fransman wacht nu of de Rotterdammers doorpakken.

Stade Rennes, de werkgever van Assignon, staat volgens het fanmedium niet onwelwillend tegen een (tijdelijk) vertrek van zijn speler. Als Feyenoord daadwerkelijk doorpakt, lijkt het om een huurtransfer te gaan. Het budget van de regerend landskampioen is beperkt, waardoor een deal over een tijdelijke overstap realistischer lijkt.

Assignon is zijn basisplaats bij Rennes inmiddels kwijtgeraakt en wil zich bij een nieuwe club in de kijker spelen. Bij Feyenoord lijkt de kans op speelminuten vrij groot te zijn. Trainer Arne Slot is niet geheel tevreden over de rechtsbackpositie, waar Lutsharel Geertruida, van nature een centrumverdediger, of Bart Nieuwkoop doorgaans speelt.

Kevin Mbabu
Eerder deze maand werd Feyenoord ook al in verband gebracht met de 28-jarige Zwitser Mbabu. De rechtsback wordt momenteel door FC Augsburg gehuurd van Fulham, maar de Duitsers hebben geen koopoptie bedongen.

"Feyenoord moet er nog uit zien te komen met Fulham, Augsburg én de entourage van de speler, maar de eerste inspanningen zijn in gang gezet", schreef 1908.nl op dinsdag 23 januari.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Blijf het eeuwig zonde vinden dat Ajax zich niet meer lijkt te focussen op Midden en Zuid-Amerika. Dat doet Feyenoord wel goed. 2 backs en een buitenspeler daar vindt je in deze gebieden echt genoeg spelers die Ajax 1 direct beter maken én betaalbaar zijn. Het hoeven niet eens de grootste talenten te zijn uit die landen. Kijk maar naar een Tagliafico, Neres, Paixao bijvoorbeeld.

29 januari 2024 om 11:04

Als iemand die dol is op samba, ik ook. Nieuwe Antony/neres op rechts zou nu perfect zijn daar er een groot gat ligt. Ook een RB en 6 zouden welkom zijn.

29 januari 2024 om 14:15

Heel zonde inderdaad. Ik ben verliefd geworden op voetbal door de Braziliaanse stijl en door het dynamische tiki taka spel van het ajax van de begin jaren negentig. Combinatie van die 2 zorgt voor kippenvel.

Feyenoord doet dit goed.
Ze hebben door dat deze spelers, eenmaal in Europa bijna gelijk het dubbele waard zijn.
Meestal hebben dit soort spelers ook een extra drang om te slagen waardoor ze voor een meerwaarde zorgen binnen een team.
Nadeel is wel dat het soms wat egoïsme met zich mee brengt.

29 januari 2024 om 09:31

Het is goed hoor, en zeker door Kloese wordt dit verder ingezet.

Alleen zie ik veel liever een buitenspeler dan een verdediger. Als we nu al nieuwkoop telkens als rechtsbuiten gaan zetten.

Ik snap die wanhopige zoektocht naar een rechtsback niet zo goed. Ik vind Luts op rechtsback nog beter dan centraal. (heeft voor een verdediger zelfs een aardig aandeel in de doelpuntenproductie van Feyenoord) Daarnaast vind ik Nieuwkoop als back-up meer dan prima.

29 januari 2024 om 10:26

Probleem is wel dat door Luts zijn speelstijl onze wingers op rechts niet renderen. Hij komt altijd via de binnenkant door, klapt er nooit overheen.

Hoevaak Dilrosun vrij heeft gestaan aan de rechterkant en hij de combinatie met Wieffer zoekt om binnendoor te gaan is schrijnend. Je ziet op links dat dit beter loopt met een Hartman die veel vaker over Paixao heen gaat om de bal in de 16 te beengen.

Zou dan ook liever Luts op RCV zien.

29 januari 2024 om 11:08

@zana
Feyenoord speelt, net als zoveel andere teams met een soortgelijke stijl, niet met een symmetrische opstelling. De linker- en rechterflank worden anders ingedeeld. Op rechts heb je een vleugelspeler die het spel breed houdt, met de nummer 10 die in de ruimte gaat lopen en de rechtsback die inschuift in de ruimte die dan weer ontstaat.
Op links heb je een vleugelspeler die meer naar binnen speelt, met de linksback die overlapt en voor de ruimte zorgt.
Dus wat je zegt klopt, maar is een onderdeel van de tactiek om bepaalde zones op een bepaalde manier te 'overloaden'.

29 januari 2024 om 12:45

“Op rechts heb je een vleugelspeler die het spel breed houdt, met de nummer 10 die in de ruimte gaat lopen en de rechtsback die inschuift in de ruimte die dan weer ontstaat.”

Daarom zijn we verdedigend ook zo kwetsbaar bij omschakelmomenten, omdat de rechtsbuiten van dienst niet de back opvangt. Daarnaast hebben teams door hoe Luts opkomt en spelen daar op in door de CVM door te laten dekken, waardoor je bij een omschakelmoment meteen een man meer situatie creëert.

Het zou daarom lekker zijn om een rechtsbuiten te hebben met een rechtsback die gewoon doen wat een rechtsbuiten en een rechtsback moeten doen, dan kan Stengs ook een tweede paal lopen of de afvallende bal oppakken, want die zijn nu standaard voor de tegenpartij.

29 januari 2024 om 14:08

En daarom zijn we ook tijden lang zo enorm dominant geweest dat ploegen niet eens om kunnen schakelen.
Als de CVM doordekt op Geertruida heb je namelijk precies wat je wil, een man meer in die zone zodat er meer ruimte ontstaat voor Wieffer, Timber en Stengs.
De rechtsbuiten kan juist doordat hij zover op de vleugel staat veel beter de linksback opvangen.

Jij hebt het over 'wat ze moeten doen', maar wat jij ambieert is gewoon achterhaald. De tijd van overlappende verdedigers en vleugelspelers met het krijt aan de schoenen is wel voorbij.
Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld Guardiola, Sarri en Slot op zijn eigen niveau hier zo succesvol mee zijn.

Ik raad je de analyses van Pieter Zwart aan, die legt vrij simpel uit hoe dit werkt.

29 januari 2024 om 14:21

“Jij hebt het over 'wat ze moeten doen', maar wat jij ambieert is gewoon achterhaald.”

Wat ambieer ik dan volgens jou? Want je trekt conclusies die totaal het tegenovergestelde betekenen van wat ik ambieer. Wat in mijn verhaal is voor jou aanleiding om te denken dat ik wingers wil met het krijt aan de schoenen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren