voetbalzone

Rik Elfrink weet welk bedrag PSV voor Walter Benítez wil ontvangen

Wessel Antes08 jul 2024, 17:46
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:37
Advertentie

Het management van Walter Benítez is momenteel in Spanje om te praten over een mogelijke transfer naar Atlético Madrid, zo bevestigt journalist Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. Eerder op de maandag kwam Fabrizio Romano met de primeur over de 31-jarige doelman uit Argentinië.

Elfrink meldt zich nog geen uur na de berichtgeving van Romano met nieuwe details. “PSV is geïnformeerd door Atlético en had tot dit weekend nog geen officieel bod ontvangen van de Spanjaarden.”

Volgens de journalist mag Benítez voor een ‘nette prijs’ vertrekken uit het Philips Stadion. “Mocht Atlético de komende dagen of weken echt door willen pakken, dan moet die club naar verwachting zeker met een bedrag komen dat in de richting van de tien miljoen euro gaat. Meer mag uiteraard ook, maar het is afwachten of PSV dat er voor de 31-jarige keeper uit kan slepen”, aldus Elfrink.

PSV nam Benítez in de zomer van 2022 transfervrij over van OGC Nice. Sindsdien keepte de enkelvoudig Argentijns international 88 officiële duels namens de Brabantse topclub, waarin hij 88 keer moest vissen. 33 keer hield Benítez zijn doel schoon. Over een jaar loopt zijn contract af in Eindhoven.

“Een contractverlenging is op dit moment niet aan de orde. Zijn huidige arbeidsovereenkomst met PSV loopt nog tot medio 2025 en als er geen verlenging volgt, kan hij volgend jaar transfervrij weg”, weet Elfrink.

Oblak


AS meldde begin mei al dat Atlético bereid is om Jan Oblak (31) deze zomer te verkopen. Trainer Diego Simeone wil zijn selectie grondig renoveren en daar is geld voor nodig, waardoor de ervaren sluitpost voor het juiste bedrag kan vertrekken.

Het mogelijke vertrek van Oblak betekent in ieder geval een grote verandering bij Atleti. De afgelopen tien seizoenen stond hij 446 keer onder de lat namens zijn club, waarin hij goed was voor 207 clean sheets. Met Atlético Madrid won Oblak de landstitel, Europa League, Spaanse Supercup en UEFA Supercup.

De 69-voudig international ligt nog tot medio 2028 vast en is volgens Transfermarkt zo’n 28 miljoen euro waard, waardoor hij Atlético Madrid nog een behoorlijk bedrag kan opleveren. In zijn huidige contract staat een afkoopclausule van 120 miljoen euro, maar de Madrilenen zijn bereid te luisteren naar lagere aanbiedingen. Bovendien strijkt Oblak in Estadio Cívitas Metropolitano een fors salaris op, waardoor hij behoorlijk drukt op de begroting.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …