voetbalzone

Feyenoord spreekt met Ittihad Club, maar geeft Saudi's nul op rekest

Jan Hoeksema15 jul 2023, 00:05
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2023, 00:05
Advertentie

Ittihad Club uit Saudi-Arabië heeft eerder dit jaar met Feyenoord en AZ gesproken over een potentiële samenwerking. Vertegenwoordigers van Ittihad spraken onder meer met Feyenoord-directeur Dennis te Kloese, zo meldde NRC vrijdag. Het doel van de samenwerking is om met behulp van de Nederlandse club de jeugdopleiding van Ittihad te ontwikkelen. Te Kloese heeft inmiddels aangegeven een samenwerking voorlopig niet te zien zitten.

Een deal tussen Ittihad en een Nederlandse club zou betekenen dat er vanuit Nederland hulp wordt aangeboden bij de jeugdopleiding in Saudi-Arabië. Tevens kunnen de beste jeugdspelers van Ittihad op proef komen in Nederland en moet het logo van de partner te zien zijn bij door Ittihad georganiseerde jeugdwedstrijden. De Nederlandse club zal daarnaast een vergoeding krijgen van de club waar onder meer Karim Benzema en N'Golo Kanté onder contract staan.

Te Kloese heeft vooralsnog geen oren naar een samenwerking met de Saudische club. "Niet iets waar we nu meteen mee doorpakken", zei hij tegenover NRC. Er wordt niet uitgesloten dat de landskampioen later alsnog met Ittihad in zee gaat. Ook AZ werd benaderd voor een deal, maar de Alkmaarders hebben een samenwerking afgeslagen. Ondertussen is een andere Saudische partij in gesprek met FC Twente.

Mahd Sports Academy, een organisatie die kinderen probeert op te leiden voor topsport, is in gesprek geweest met de Tukkers over een samenwerkingsverband. Ook hier gaat het om het uitwisselen van spelers tussen beide partijen, waar de Nederlandse club een vergoeding voor zal krijgen. FC Twente heeft bevestigd met Mahd Sports Academy te hebben gesproken. Na de zomer gaan deze gesprekken verder, om te onderzoeken of een deal mogelijk is.

Bezig met laden …