voetbalzone

Feyenoord staat voor dilemma en kan jaar na overname van Ajax cashen op Danilo

Wessel Antes20 jul 2023, 13:50
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2023, 13:50
Advertentie

Feyenoord heeft een derde aanbieding van Rangers ontvangen voor Danilo, zo meldt het Algemeen Dagblad donderdagmiddag. De Schotse topclub heeft een bod uitgebracht dat middels bonussen kan oplopen tot bijna 6 miljoen euro. Danilo (24) ligt in De Kuip nog tot medio 2026 vast, waardoor Feyenoord een goede onderhandelingspositie heeft. Vorige zomer kwam hij transfervrij over van aartsrivaal Ajax, wat in Rotterdam-Zuid nu voor een dilemma zorgt: moeten de Rotterdammers de ideale reservespits van Arne Slot verkopen voor een flink miljoenenbedrag?

Volgens journalist Johan Inan buigt Feyenoord zich momenteel over het aanbod van Rangers, dat eerder deze zomer twee keer een harde ‘nee’ te horen kreeg. Of deze aanbieding de Rotterdammers laat twijfelen, laat Inan niet blijken in zijn berichtgeving. Wel is het duidelijk dat Feyenoord een jaar na zijn entree flink kan cashen op Danilo. Rangers nadert met het nieuwe bod de eerder genoemde vraagprijs vanuit de Schotse media. Volgens Journalist Pranav Shahaney van Breaking Media Limited zet Feyenoord in op een bedrag tussen de 5,8 en 8,1 miljoen euro voor Danilo.

In eerste instantie leken The Gers af te zien van de komst van de aanvaller, aangezien Cyriel Dessers en Sam Lammers voor miljoenen werden binnengehaald. Daarnaast staan ook spitsen Kemar Roofe en Fashion Sakala nog altijd onder contract op Ibrox. Toch is Rangers overtuigd van de kwaliteiten van Danilo, die een riant en meerjarig contract kan ondertekenen op Ibrox. Daarvoor moet Feyenoord eerst wel nog akkoord gaan met het kersverse derde bod op de goaltjesdief.

Danilo, die bij Ajax, Jong Ajax en FC Twente al goede statistieken kon overbruggen, heeft het in zijn debuutseizoen bij Feyenoord prima gedaan. De rechtspoot kwam – als enige selectiespeler – in alle 48 officiële wedstrijden die de Rotterdammers speelden in actie, maar moest het in de tweede seizoenshelft doen met een rol als invaller. Danilo was goed voor veertien doelpunten en vier assists. In De Kuip zal hij het ook komend seizoen moeten doen met een rol als reservespits, daar hij Santiago Giménez voor zich moet dulden in het elftal van Arne Slot. De trainer posteerde Danilo afgelopen seizoen regelmatig op de nummer 10-positie, achter de Mexicaanse smaakmaker.

Bezig met laden …